Videointervjuu! Elephants From Neptune: uue albumi tegemine oli nii surve kui nauding

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 6. oktoobril on eksklusiivselt Postimehe ja Deezeri vahendusel võimalik kuulata maailmas aina rohkem kuulsust koguva kodumaise ja rokkiva ansambli Elephants From Neptune tuliuut albumit «Pressure & Pleasure», mille ilmusmiskuupäevaks on 13. oktoober. Sel puhul külastas Elu24 bändi prooviruumi ja vestles pikemalt uue muusika teemadel solisti Robert Linnaga ja trummari Jon Mikiveriga.

Kodumaine Elephants From Neptune andis oma esimese kauamängiva välja 2012. aasta aprillis. 2013. aastal järgnesid kaks EP-d ning rahvusvaheline edu, kui bänd andis mitmeid esinemisi suurematel festivalidel ning Hollandis, Inglismaal ja Soomes.

Bändi teine täispikk album «Pressure & Pleasure» sündis koostöös andeka produtsendi Ago Teppandiga. 

Plaadi erinevates lugudes teevad kaasa bändi mitmed head sõbrad ja tuntud muusikud - Ewert Sundja ja Kristjan Kallas (Ewert and The Two Dragons), Johanna Eenma ja Mikk Simson (I Wear* Experiment, Iiris), Kostja Tsõbulevski (Iiris, Vaiko Eplik & Eliit), Marie Vaigla ja Jonas Kaarnamets (Frankie Animal) ning bändi solisti Robert Linna isa Ivo Linna (Rock Hotel).

Esitluskontsertide ajakava:

6.november – Genialistide Klubi, Tartu

7.november – Von Krahli Teater, Tallinn

15.november – Rock Club Volume, Pärnu

27.november – Nabaklab, Riia

28.november – Fonoklubs, Cesis

29.november – Fontaine Palace, Liepaja

Elephants From Neptune on:

Robert Linna – vokaal, kitarr

Rain Joona – bass,

Markko  Reinberg – kitarr

Jon Mikiver – trummid

 

13. oktoobril poelettidele iluvat albumit «Pressure & Pleasure» saab täna nautida Postimehe ja Deezeri vahendusel veebist.

Deezer on üks maailma suurimatest muusika striimimise platvormidest, mis pakub täna kasutajatele ca 35 miljonit esitust. Muusikat leiab sealt seinast seina, nii levi- kui ka klassikalist muusikat.

Praktiliselt kõik sellised teenused võimaldavad kasutajal kuulata mingit osa oma valikust tasuta (sellisel juhul võivad kasutaja valikud olla piiratud, ta peab lugude vahele kuulama reklaame või edastatav striim on kehvema kvaliteediga) ning pakuvad ka tasulist premium-teenust (parem kvaliteet, reklaamivaba). Muusikat saab striimida veebirauseri ja/või äpi vahendusel.

Selgelt on tegu kõige kiiremini areneva muusikatööstuse haruga, millest loodetakse ka tööstusele päästerõngast. Selle aasta esimses pooles ülets USA-s striimingu käive plaadimüügi käibe. 

Siiski on striimingul ka oma varjukülg. Selleks, et näiteks Spotify-s reaalset raha teenida peab olema Radiohead või Muse. Väiksema fännibaasiga bändid jäävad nende teenuste vaates vaslapse ossa. Seda toredam on Deezeri soov promoda läbi oma süsteemi uusi ja huvitavaid kohalikke bände ning nii sündis koostöö ka bändiga Elephants From Neptune.
 
 
Kuula Elephants From Neptune`i uut plaati!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles