Audrey Tautou kehastub Coco Chaneliks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coco Chanel
Coco Chanel Foto: Wikipedia.org

Prantsuse näiteljanna Audrey Tautou hakkab uue filmis mängima moeguru Coco Chaneli.

Filmikompaniis Warner Bros. valmib prantsusekeelne film pealkirjaga «Coco avant Chanel» (Coco enne Chaneli), edastab Hollywood Reporter.

Filmikompanii on konsultandiks ja filmirõivaste loojaks palganud Chaneli moemaja juhi Karl Lagerfeldi, et kõik näitlejate seljas olevad riided oleksid võimalikult sarnased kunagi moelegendi poolt loodutega.

Coco Chaneli karjääri algusaastaid kajastava filmi režissööriks on Anne Fontaine.

Linateos põhineb Edmonde Charles Roux` raamatul «L´irreguliere».

«Coco avant Chanel» peaks kinolinale jõudma 2009. aastal.

Coco Chanel (sünninimi Gabrielle Bonheur Chasnel; 19. august 1883 Saumur – 10. jaanuar 1971) oli prantsuse moelooja. Ta oli 20. sajandi üks innovaatilisemaid ja tähtsamaid moeloojaid.

Coco Chaneli esimesed riided ilmusid müügile pärast Esimest maailmasõda. Endiste ebamugavate korsettide ja mitmekihiliste seelikute asemel tutvustas Chanel kitsaid seelikuid ja avaraid jakke, mille kandmine muutus naiste seas väga populaarseks.

Aastal 1921 esitles Coco oma esimest ja hinnatuimat parfüümi Chanel No. 5. See oli esimene parfüüm, mida müüdi kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles