Angela Merkel valiti maailma mõjuvõimsaimaks naiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Reuters / Scanpix

Ajakiri Forbes valis Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli kolmandat korda järjest maailma kõige mõjuvõimsamaks naiseks.

Forbes poolt avaldatud nimekirjas on sada naist, kes on reastatud karjääri, majandusliku ja avaliku mõjukuse järgi, vahendab AFP.

Selle aasta mõjuvõimsate naiste nimekirjas on teisel kohal USA majandustegelane Sheila Bair. Forbes põhjendas vähetuntud Bairi asetamist nii kõrgele kohale sellega, et tal on USA majanduslanguse tingimustes tulnud välja konstruktiivsete ideedega.

Kolmas oli PepsiCo juht Indra K. Nooyi. Kümne esimese hulka mahtusid veel suurfirmade WellPoint , Anglo American, Kraft Foods, Temasek Holdings, Areva ja Xerox Corp. juhid.

Möödunud aastal neljandal positsioonil olnud USA välisminister Condoleezza Rice kukkus seitsmendale kohale. Senaator Hillary Clinton on nimekirjas 28. kohal.

Kokku on Forbesi kõige mõjuvõimsamate naiste nimekirjas 53 firmajuhti ja 23 poliitikut.

Kümne esimese mõjuvõimsaima naise hulgas on kuus ameeriklast ja kogu nimekirjas on neid 55 protsenti.

Nimekirja maailma kõige mõjuvõimsamatest naistest 2008. aastal vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles