Loe, mida pakub kirev Jõulujazz 2014 programm!

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Morelenbaum
Paula Morelenbaum Foto: promo

23. novembrist 15. detsembrini toimuva 19. Jõulujazzi festivali programm on nüüd avalik! Festivali peaesinejad on USA-Kameruni armastatud laulja-laulukirjutaja bassivirtuoos Richard Bona ja Latin Grammy võitnud võrratu Brasiilia lauljatar Paula Morelenbaum. 

Jõulujazzi pimemüügi kampaania raames oli kontsertidele kokku müügis 830 piletit, millest 813 leidsid kahe päevaga õnnelikud omanikud. Tänasest jagub täishinnaga pileteid veel kõigile kontsertidele!

Richard Bonat on nimetatud sajandivahetuse viiendaks maailmaimeks, sest sellist jumalikku talenti kohtab harva. Multiinstrumentalist, vokalist, helilooja ja tänase jazzimaailma populaarsemaid muusikuid, kes on pälvinud ka Grammy auhinna Pat Metheny ansambliga. Eesti kuulajatele esineb päikseline muusik kolmandat korda. Hõbehäälne bossa novakuninganna Paula Morelenbaum seob sel korral hõrgud Brasiilia meloodiad klassikapärlitega Chopinist Schubertini.

Jõulujazzi emotsiooniderikkaid ja tipptasemel kontserte kuuleb lisaks Tallinnale ka Pärnus, Tartus, Viljandis, Haapsalus, Raplas ja Rakveres. Festivali avaüritus toimub romantilises Kõue mõisas, kus saab oma tuleristsed kahe andeka muusiku Jarek Kasari-Erki Pärnoja duo. Järgmist Jõulujazzi kontserti, kus esineb uue kavaga Joel Remmel Trio, kuulevad Klassikaraadio vahendusel ka Euroopa jazzisõbrad. Eesti muusikutest pakuvad põnevaid uusi kontserdikavu vokaalansambel Estonian Voices, kellelt ilmub peagi debüütalbum "Ole hea". Kitarrist Robert Jürjendal maalib imetabaseid helimaastikke koos harfimängija Liis Viiraga. Raadio laululapsed Kadri Hundi juhatusel esitlevad uut heliplaati armastatud laululooja Priit Pajusaare lauludega.

Esmakordselt Jõulujazzi ajaloo jooksul saab kuulda ka ehedat gospelit otse New Yorgi Harlemist, sest oma Euroopa tuuril külastab esmakordselt Eestit Harlem Spirit of Gospel. Klassikalise jazzi austajaile pakub naudingut populaarne duo Tommy Smith-Brian Kellock Šotimaalt. Moodsamas euroopalikus võtmes heakõlalist jazzi mängib kvintett, mille kõik muusikud, nende seas ka meie Kristjan Randalu, on pälvinud Baden-Würtembergi maineka jazziauhinna. Eriline maiuspala on multikultuurse-elektroonilise New Yorgi ansambli Dawn of Midi kontsert. Nende plaat valiti BBC Raadio 3 ja The New Yorker'i toimetuse poolt mullu parimate jazziplaatide hulka. Noor üliandekas laulja-laulukirjutaja Douglas Dare Inglismaalt on pälvinud juba oma teise albumi järel kadestamisväärse üle-Euroopalise populaarsuse.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, kelle klientidele on piletid 20% allahindlusega! Hooaja peasponsorid on KAFO, ERGO ja Eesti Päevaleht ning majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid United Motors, Tallink ja Aktaprint, kohvikupartner on Reval Cafe. Jõulujazzi toetavad Kultuurkapital, Kultuuriministeerium ja Tallinna linn.

Jõulujazzi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis ning Richard Bona Trio kontserdi piletid ka Ticketpro müügipunktides ja internetis. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee.

Vaata ka kodulehelt.

Jõulujazz teeb hingele head!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles