ETV toob eetrisse saatesarja austusavalduseks Eesti muusikute legendaarsele põlvkonnale

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Jaan Rõõmus/ERR

Alates 17. oktoobrist jõuab ETV ekraanile värskeltvalminud kuueosaline dokumentaalsari «Raudse eesriide jumalused». Tegijate sõnul on uus sari austusavaldus Eesti muusikute legendaarsele põlvkonnale ja selle eredaimale tähele, möödunud nädalal meie seast lahkunud Jaak Joalale.

1980ndad oli aeg, mil Nõukogude Liidus algas tõeline Eesti estraaditähtede buum. Järjepanu tõusid idabloki suurimateks levistaarideks Jaak Joala, Tõnis Mägi, Anne Veski, Gunnar Graps jt, mõjutades oma aktsendi ja läänelike lavamaneeridega kuuendiku planeedi inimeste muusikamaitset.
 
Sarjas saab sõna kirev hulk endise Nõukogude Liidu esimese kategooria staare. Paljude teiste seas Jossif Kobzon, Laima Vaikule, Raimonds Pauls, samuti meie endi lavaiidolid Anne Veski, Tõnis Mägi, Ivo Linna ja paljud teised hinnatud muusikud.
 

Esimeses saates keskendutakse meie kolme kõige suurema estraadiheerose Jaak Joala, Tõnis Mägi ja Anne Veski läbilöögi hittidele Venemaa areenidel. Kuidas sai eestlaste võimas edulugu alguse?
 
Uue sarja käsikirja autor on Roald Johannson, produtsent Ken Saan.
 
Dokumentaalsari «Raudse eesriide jumalused» on ETV eetris reedeti kell 19.35 alates 17. oktoobrist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles