Häädemeeste tähistab esmamainimist

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Tuleval nädalal, 6.-7. augustil toimuvad Häädemeestel arvult 24. kodukandipäevad, millega tähistatakse ühtlasi Häädemeeste esmamainimise 450. aastapäeva.

Sel puhul võivad huvilised osaleda reede õhtul Häädemeeste seltsimajas toimuvais ajalootundides.

Ajalootunni “Pärnumaa asustustest 16.-19. sajandil ning Häädemeeste rahvast Kaug-Idas – seitsme maa ja mere taga” ettekandja on professor Aadu Must. “Enda Kallas – 100” ettekandja on Tiiu Pukk.

Ülempreester Vassili Väinloo teenistusaastaist Häädemeestel räägib Tõnis Joarand.

“Häädemeeste valla tulekahju kordadel vastastikku abiandmise selts – 90” kannab ette Sulev Kasvandik.

Tuletõrjest ja päästeametist tänapäeval räägib Häädemeeste tugikomando pealik Jaanus Saar. Samas on päästeameti demonstratsioonesinemine seltsimaja hoovil.

“Mineraalvesi Häädemeestel – ajalugu ja perspektiivid” ettekandjad on Merle Looring ja Irja Pede.

Veel toimub Häädemeeste naiskvarteti CD “Pärandilaulude pärlid” presentatsioon, esitletakse slaidiprogramme “Häädemeeste vaated hetkes ja ruumis” ning “Augustist augustini ehk aasta Häädemeestel läbi noorte pilgu ja fotokaamera”. Seltsimajas on üleval näitus “Häädemeeste asutused ja ettevõtted läbi ajaloo”.

Neil, kel läinud aastal nägemata jäi, on taas võimalus näha filmi Häädemeestest.

Tehakse kokkuvõte uusloomingu konkursi ja mälestuste kogumise ning tuletõrjealase joonistusvõistluse töödest ja toimub autasustamine. Oma mälestusi pani kirja üle kümne inimese ja need jutud talletatakse Häädemeeste muuseumis.

Öökontserdil esineb Pille Lill.

Laupäeva õhtul näeb seltsimaja hoovil Häädemeeste isetegevuslaste lavastust “Mõni pilt kuldsest Rootsi ajast” ja kodukandipäevad lõpetab tantsuõhtu Häädemeeste suveaias.

“Et tänavu on Häädemeeste esmamainimise 450. aastapäev, jäävad etendatavad pildid sinna Liivi sõja ja Põhjasõja vahele,” tutvustas vabaõhuetenduse lavastaja, Häädemeeste huvikeskuse ja seltsimaja juhataja Aire Koop.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles