Disainiöö kudumišõule lisab maagiat trummar Kallervo Karu

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallervo Karu Liisa Soolepa kudumiga
Kallervo Karu Liisa Soolepa kudumiga Foto: Erakogu

Pühapäeval toimub Tallinnas NO-teatris Disainiöö programm "Moes on disain", kus kudumidisainer Liisa Soolepa kollektsiooni "KuuKuu" esitlusele lisab trummidel maagiat ka Kallervo Karu. 

 

Kudumidisainer Liisa Soolepp on valmis saanud uue kollektsiooniga, mis on inspireeritud Kuu maagiast. "Sel hooajal olen leidnud palju innustust just Kuust, kui maagilise muutumisvõimega taevakehast, mis ühe poolega maa poole vaatab ja teist peidus hoiab," tutvustab ta oma uut kollektsiooni ja toob näite, kuidas uute kudumite puhul on just selsamal põhjusel rohkem tähelepanu kudumite seljaosad.

Andmaks edasi Kuu salapäraseid varjundeid on kollektsiooni värvivalikus kasutatud hallikaid, sinakaid, hõbedasi, pruune ja murtud pastelseid toone  Töömeetoditest on disainer kasutatud näiteks riidevanutamise ehk valmiskootud kanga viltimist ja villaste kudumite kombinatsioone. 

Foto: Erakogu

Liisa Soolepp on oma loomingus keskendunud kudumitele, mis on üheaegselt ajatud, unikaalsed ja praktilised. Disainer on oma kollektsiooni valmistamisel asetanud rõhu omanäolisele materjalivalikule ja mustritele, mis kajastuvad nii kootult kui läbi tikandite. Liisa loomingut iseloomustavad geomeetrilised märgid ja soov luua ajatut disaini. 

Disainiöö rõivadisaini programm "Moes on disain" algab kell 17.00 Tallinnas NO-teatris. Pileteid šõule saab osta enne festivali Eesti Disaini Maja galeriist, festivali ajal ka Disainiöö infopunktidest ja Kaubamaja pop-up poest. 

Liisa loominguga saab eelnevalt tutvuda tema Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles