Tartumaal tuleb suur ratsavõistlus

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja Karika ratsavõistluse üks korraldajatest Urmas Raag koos oma hobuse Lagunaga.
Luunja Karika ratsavõistluse üks korraldajatest Urmas Raag koos oma hobuse Lagunaga. Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS

Eeloleval nädalavahetusel leiab Luunjas juba 30. korda aset ratsavõistlus “Luunja karikas”, võistluste kõrval võib huviline ostelda Luunja laadal ja laupäeva õhtul saab kuulata Chalice’i kontserti.

Luunja vallavanem Aare Anderson rääkis, et vald on väga huvitatud sellise ürituse korraldamisest vallarahvale ja valla külalistele.

“Soovime pakkuda kõigile kahel päeval aktiivset tegevust, anda inimestele võimalus vaadata suurepärast ratsavõistlust ja kuulata head muusikat,” ütles Anderson.

Anderson nimetaski “Luunja karikat”, laata ja laupäevaõhtust originaalkavaga kontserti Lõuna-Eesti olulisemaks kaksikürituseks.

Erilist heameelt tundis vallavanem selle üle, et laupäeva õhtul austab Luunjasse kogunenud pidulisi Eesti tänapäeva üks parimaid heliloojaid ja esitajaid Chalice.

Juubeliürituse toimumise üle tundis rõõmu ka viimased kümme aastat korraldamise juures viibinud Eesti üks paremaid ratsutajaid Urmas Raag, kes rääkis, et juba 30. korda leiab üritus aset Luunja pargis.

“Soovime pakkuda sel korral rahvale natuke tõsisemat ratsutamist, tänavu on põhisõidu kõrgus 145 sentimeetrit, mis Eesti tänavust taset arvestades on märkimisväärselt kõrge,” ütles Raag.

Publikumagnetiks pidas Raag ratsutamise kõrgushüppevõistlust, kus tema arvates purustatakse Eesti rekord.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles