Richard Branson andis oma töötajatele puhkuseaja valikul vabad käed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson
Richard Branson Foto: SCANPIX

Briti ärimees ja miljardär Richard Branson kehtestas oma töötajatele uued reeglid, mille kohaselt saavad töötajad puhata, millal soovivad.

Bransoni firmade 170 töötajad saavad puhkusel olla nii kaua kui neil vajalik on ning puhkuse kohta küsimusi ei esitata, edastab Helsingin Sanomat.

Branson teatas sellest firma Virgin kodulehel oma blogis.

Bransoni arvates teevad ta töötajad tööd efektiivsemalt ja on produktiivsemad kui nad saavad ise otsustada oma puhkuse üle.

Bransoni sõnul esitles ta uusi reegleid nii Suurbritannia kui USA kontorites, mille töötajad need kohe heaks kiitsid.

Richard Bransoni sõnul sai ta töötajate paindliku puhkuse idee oma tütrelt Hollylt. Tütar oli lugenud internetist, et vidoeteenuseid pakkuvas Netflixis anti töötajatele puhkusele minekul vabad käed.

«See on iga töötaja oma asi, kas ta vajab puhkust vaid paar tundi, paar päeva, nädala või terve kuu,» teatas Branson.

Eelduseks on siiski, et töötajad võtavad puhkuse vaid siis kui nad on kindlad, et nende äraolek ei tekita kaastöötajatele ja firmale probleeme.

Bransoni sõnul võttis Netflix  niiöelda vabapuhkuse kasutusele siis, kui töötajad küsisid, kuidas firma tasustab väljapool ametlikku tööaega tehtud töö.

Firma juhid said aru, et tähtsaim on see, kui efektiivselt keegi tööd teeb, mitte see, kui kaua keegi töökohal kohal on.

Branson rajas oma esimese firma pärast seda kui ta kooli 16-aastaselt pooleli jättis.

Branson soovitab töötajatele võimaldada vabavalikuga puhkust kõigile Virgini tütarfirmadele, milles tema käes on aktsiatest enamik.

Majandusväljaande Forbes andmetel on 64-aastase Richard Bransoni vara suurus neli miljardit eurot.

Talle kuulub Virgin kaubamärk, mille all on mitmeid firmasid.

Virgin Group firmadest kuulub osa Bransonile, osadest firmadest vaid suuremal või vähemal määral aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles