Liivateraapia rahustab

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivamandala kaudu on võimalus enda kohta põnevaid asju teada saada.
Liivamandala kaudu on võimalus enda kohta põnevaid asju teada saada. Foto: Silja Joon

Kes soovivad kujundada isikliku liivamandala ja hiljem seda lahti mõtestada, on oodatud randa seene alla reedeti hommikul kell 8.

Ettevõtmine on täiesti tasuta ja sobib hästi just täiskasvanutele, juhendajaks on Reti Üpraus Avatud Loovuse salongist.

“Meil kulub mandala tegemiseks umbes kolm tundi. Alustame seepärast nii vara, et poleks liiga kuum ja hommikune aeg on puhtam ja värskem, oleme siis veel rikkumata päevastest muljetest,” lausus Üpraus.

Kunstiteraapias käsitletakse liiva ja savi kui looduslikke meediume, mille kaudu saab astuda lähedasse kontakti oma kehaga, tutvustas ta. Miks lapsed armastavad mängida liivakastis ja mäkerdada poriga? Nii saab luua oma maailma. Ja see on nagu päris – kolmemõõtmeline, vaadeldav igast küljest, midagi reaalset ja käegakatsutavat.

Liivamandalate valmistamine on üks lihtne ja lõbus mäng, kus ühendatakse tervikuks nii minevik, olevik ja tulevik kui ka naiselik ja mehelik energia.

Valmivad unikaalsed vormid, maastikud ja sümbolid, mille kaudu avalduvad igaühe kogemused, vajadused, unistused, lootused.

“Kogu tegevus looduses, mere ääres, kontaktis iseendaga on teraapiline. Peale selle üllatused ja avastused, mis võivad juhtuda mängu ajal. See on rännak läbi senise elu, mille käigus valmib kunstiteos. Kõrvalolijad saavad olla teekaaslasteks ning abilisteks vastuste leidmisel. Praegu on kogu rand üks suur liivakast, kasutame suve pakutud võimalust mängimiseks,” rääkis Üpraus.

Infot saab kodulehelt www.loovkunstiyhendus.ee ning telefonidel 5801 3763 ning 445 6969. Pärnus tegutsev Avatud Loovuse salong on avatud esmaspäevast reedeni 10-18 aadressil Ringi 3.

Salongis on jätkuvalt võimalus tulla tervisenõustamisse, kunstiteraapiasse, arvutiõppesse ja saada õigusalast abi kõigil nendel, kes ühel või teisel põhjusel ei saa tegelda igapäevatööga ning kes vajavad oma ellu midagi uut ja põnevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles