Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Pesukaru käis kohtumajas toiduvargil

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Pesukaru käis kohtumajas toiduvargil
Pesukaru käis kohtumajas toiduvargil Foto: AP / Scanpix

USAs Atlantas said kohtumaja töötajad üllatuse osaliseks, leides, et nende töökohas on pesukaru toiduvargil käinud.

Töötajate sõnul ei saanud nad alguses aru, mis loomaga tegemist on, kirjutab foxnews.com.

Kuid looma jäljed aitasid mõistatuse lahendada, see oli pesukaru.

Töötajate sõnul varastas loom näiteks kümnendal korrusel asunud töölaualt šokolaadi, üheksandalt korruselt võileibu ning 23. korruselt kuivsupipakke. Lisaks jättis ta endast maha õunasüdameid.

Kohtunik Paul Bonafeli meeskond hakkas looma otsima, kuid neil ei õnnestunud teda leida. Sündmuspaigale kutsuti ka loomapüüdjad, kes panid kohtumajja lõksud välja, kuhu pesukaru meelitamiseks oli tuunikala pandud.

Loomasaaga lõppes, kui kohtuniku assistent järsku kummalist häält kuulis. Kaks töötajat eemaldasid kohtuniku tööruumi laepaneelid ning leidsid sealt pesukaru.

Kohtumaja töötajad andisid loomale nimeks Russell ning nad arvasid, et pesukaru võis majja jõuda küttesüsteemi torude kaudu.

«Püüame uurida, kas loom on mõnest loomaaiast pärit. Kui ei, siis viime ta tagasi loodusesse,» sõnas kohtumaja haldava firma esindaja.

Pesukarulased (Procyonidae) on  segatoidulised metsakiskjalised, enamik elab Ameerikas. Neil on madalad jalad, tihe karv, kohev saba ja ristvöödiline karvkate . Pesukaru (Procyon lotor) peseb  toitu enne söömist, on kohanenud elama inimasumeis.

Tagasi üles