Inglanna püstitas üle La Manche`i ujumisel aegluserekordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliitfoto La Manche`ist
Satelliitfoto La Manche`ist Foto: Wikipedia.org

Ühest inglannast sai kõige aeglasem üle La Manche`i ujuja, kuna hoovus kandis ta esialgselt plaanitud teest märkimisväärsele kaugusele.

56-aastasel Jackie Cobellil kulus Suurbritanniast Doverist Prantsusmaale Calais`e ujumiseks 28 tundi ja 44 minutit, kirjutab Daily Mail.

Ta teekond pidi olema 37,8 kilomeetrit, kuid kujunes 115,2 kilomeetri pikkuseks.

Cobell lõi oma 28 tunniga varasemat kõige aeglasemat üle La Manche´i ujumise rekordit. 1923. aastal kulus inglasel Henry Sullivanil La Manche´i ületamiseks 26 tundi ja 50 minutit.

«Mul ei olnud ujudes kella. Ma ujusin ja ujusin ning mul ei olnud ajast aimugi. Muidugi jälgisin, kas juba ei kerki randa silmapiirile. Ma ei suutnud uskuda, kui kuulsin, et ujusin nii aeglaselt. Olin väga pikka aega vees, kuid ei arvanud, et 28 tundi,» lausus inglanna.

Cobelli sõnul hakkas ta pikki maid ujuma viis aastat tagasi, kuna tahtis kaalus alla võtta. Siis kaalus ta 126 kilogrammi.

Inglanna lisas, et kuigi ta nüüdseks on kaalu märgatavalt langetanud, on tal ikka üsna paks rasvakiht. Selle tõttu ei hakanud tal nii kaua vees olles külm.

Naise kõrval sõitis paat, kus ta abikaasa David Cobell teda ergutas ja toetas.

Naise unistuseks on läbida «Põgenemine Alcatrazist» ehk ujuda 3,6 kilomeetri pikkune teekond Alcatrazi vanglast San Franciscosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles