Naised lasevad jalgu väiksemaks opereerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised lasevad jalgu väiksemaks opereerida
Naised lasevad jalgu väiksemaks opereerida Foto: SCANPIX

Üha enam naisi laseb oma jalgu väiksemaks opereerida, et saaks väga kõrge kontsaga kingi kanda.

Jalgade iluoperatsioonid on enim levinud ameeriklannade seas, kirjutab Daily Mail.

Jalgade väiksemaks ja kenamaks opereerimise trendi taga on menuseriaal «Seks ja linn» ning seal Manolo Blahniku kingade sõltlast Carrie Bradshawd kehastanud Sarah Jessica Parker.

Beverly Hillsis asuv jalakirurgia kliinik on üks neist, mis nimetatud operatsioone pakub.

Selle esindaja sõnul tekitas «Seks ja linn» kõrgekontsaliste ja kallite kingade kandmise trendi. Kuna need kingad on tegelikult üsna jalgu vaevavad, siis leiavad paljud naised, et jalgu tuleb korrigeerida.

Jalaoperatsioonide tegijad nimetavad seda «Tuhkatriinu protseduuriks».

Beverly Hillsis kliiniku esindaja sõnul saab jalgadega lausa imet teha, nii et pärast mahuvad jalad isegi kõige ekstravagantsematesse kingadesse.

Ka pakutakse seal sellist protseduuri, mille puhul süstitakse patsiendi istmikult võetud rasva ta jala padjandi alla, et kõrgetel kontsadel kergem käia oleks.

Kliiniku asutaja Ali Sadriehi sõnul ei saa naistele öelda, et nad kõrgeid kontsi ei kannaks.

Kliiniku protseduuride hulgas on ka varvaste lühendamine ja sirgendamine. Samuti süstitakse jalgadesse botox`it, mis peaks jalgade higistamise ja seenhaiguse tekke ära hoidma.

Ortopeedide arvates võivad jalgade iluoperatsioonid mõnevõrra kahjulikud olla ning pikemas perspektiivis varasemast hullemaid vaevusi kaasa tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles