Saksamaal lahvatas skandaal Vene päeva tähistamise ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa ja Venemaa lipp
Saksa ja Venemaa lipp Foto: SCANPIX

Saksamaa kohaliku omavalitsuse juht tekitas skandaali, kuna tema heakskiidul tähistatakse seal Vene päeva.

Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa juht Erwin Selleringi nimetati selle tõttu Putini tallalakkujaks, edastab The Local.

«Meie liidumaa huvides on säilitada ja edasi arendada Venemaaga häid majandussuhteid. Leian, et Vene päeva tähistamine aitab sellele kaasa,» selgitas Sellering.

Vene päev leiab Rostockis aset 30. septembrist kuni 1. oktoobrini.

Ta lisas, et piirkonna mitmed firmad on näidanud üles huvi teha koostööd ja äri Venemaa firmadega hoolimata Euroopa Liidu sanktsioonidest Venemaale.

Venemaa on seni selle Saksamaa piirkonna suurim kaubanduspartner.

 Sotsiaaldemokraadist juht vastas tema vastu suunatud kriitikale öeldes, et Vene päev toimub tema heakskiidul ja kaitse all.

Pärast seda ristis meedia ta Putini tallalakkujaks.

«Sotsiaalmeedia kommentaatorid sõimavaid neid, kes püüavad Putini tegevust mõista. Niinimetatud Putini tallalakkujad on tegelikult need,  kes püüavad kriisi lahendust otsida ja leida,» teatas Sellering.

Sakslase sõnul saab kriisi lahendada vaid siis, kui võetakse arvesse vastaspoole seisukohad ning suhtutakse neisse tõsiselt.

«Sanktsioonid on juba mõjutanud Saksamaa farmerite elu ja nende sissetulekuid. Sellises olukorras on arukas ära kasutada kõik võimalused äritegevuse ja majandussuhete jätkamiseks. Kohalikud ärikohtumised on üks väike samm lahenduse suunas,» nentis juht.

Saksamaa endine kantsler Gerhard Schröder lubas ka Vene päeval osaleda.

Schröderit tuntakse Saksamaal ka kui Putini sõpra. Selle aasta aprillis tähistas ta Venemaa Peterburis oma 70 aasta juubelit. Külaliste seas oli ka Venemaa president Vladimir Putin.

Schröder on seni olnud Ukraina kriisis Venemaa poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles