Jüri «Kormoran» Vlassov: kormoranid on vastikud välismaalased!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vlassov eile filmivõtetel
Jüri Vlassov eile filmivõtetel Foto: Jelena Rudi

Praegu käivate filmi «Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta» võtete vaheajal ütles üks peaosaline Jüri Vlassov, et tal on kormoranidega oma kana kitkuda, sest lindude väljaheited on tema kodu juures Pärnumaal Lindi külas terve rannaääre taimestiku kiduraks muutnud.

Andres Maimiku ja Rain Tolgi film jutustab kunagisest bändist «Kormoranid», kes otsustab comeback'i teha. Bändi laulja on Guido Kangur («Keiser»), kitarrist Roman Baskin («Santana»), trummar Harri Kõrvits («Masin») ja bassimees Jüri Vlassov («Tormilind»).

Vlassov leiab, et tal on tänu enda pillimehekogemusele seda rolli mängida väga lihtne. Kui filmis tekivad ansambli taasühinemisega seoses ka asjaosalistel egode probleemid, siis kaasnäitlejate suhtes filmivõtetel Vlassov seda probleemi ei näe: «Kõik on oma ala profid ja nendega on hea mängida, nendega pole kunagi probleeme. Seal pole mingeid egosid mängus, välja arvatud näitlejaoskused.»

 

Jüri, bändides on egodevahelised probleemid vist tavalised?

Meil «Kuldses Trios» on need ajad ära olnud, oleme vaikne nurgatagune bänd, suuri asju enam ei tee, väikestes kohtades käime esinemas pidevalt.

 

Millest ego vähenemine inimese karjääri jooksul tuleb?

Egod tekivad siis, kui asi on tipus, kui õhkkond läheb närvilisemaks, on vaja kuskil midagi luua. Ütleme, see loomingulise tipu aeg, tuleb ette pereheitmisi, kismasid, kes tahab liider olla – siuksed asjad tekivad. Hiljem see laabub, tehakse niuke vaikiv otsus, kes on siis liider, kes on see ja see. Kõik on kokku ja sisse mängitud ja teatakse, mis on kellegi kohus ja mida ta peab tegema.

 

Olete ise kormoranidega kokku puutunud? Elate Pärnu lahe ääres Audru vallas.

Sorgu saar on kormorane täis. Need jätavad väga rõveda jälje, sest rohelist seal enam ei näe. Üldse, kaluritel võtavad nad kala ära. Ühesõnaga, vastikud välismaalased! (Sorgu saar asub Pärnu lahes, taimede kasvu kahandavad kormoranide happelised väljaheited – T.L.)

 

Kuidas teile praegune suvi meeldib?

See ongi suvi, see on õige suvi, nagu talvgi oli.

 

Kas eelistaksite sellise leitsakuga puhata?

Kui sa selle kuumusega tegevusetult vedeled, ega see kergem pole, tegevusega on isegi parem, jah, kui ei pea väga pingutama. Niisama liikuda, olla – väga hea!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles