Poelettidele jõuab Tanel Padar & The Sun’i neljas kauamängiv «Ring»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar ja Suni uue albumi kujundus.
Tanel Padar ja Suni uue albumi kujundus. Foto: promo

Homme, teisipäeval, 27. juulil, jõuab poelettidele Tanel Padar & The Sun’i neljas kauamängiv «Ring». Bändi värske plaat ilmub läbi Universal Music Finland & Baltics muusikakompanii.
 

«Ringile» sai kokku 11 lugu, millest suure osa moodustavad meloodilised ballaadid. Ehk, see pole tüüpiline rockalbum.

«Me tegime seda, mis meile endale meeldis ning ei raamistanud oma loomingut ühegi stiili või produtsendi ettekirjutusega,» kommenteerib bändi laulja Tanel Padar. «On nii korralikku kütet kui ka hardushetki,» võtab bändi solist albumi ühte lausesse.

 

Plaat on tervenisti The Suni poolt produtseeritud, mis tähendab, et Tanel Padar ja bänd vastutavad antud juhul iga noodi eest ise.

Bändi basskitarrist Danel Pandre: «Eksperimenteerisime erinevate soundidega ning katsetasime palju uusi ja moodsaid kui ka äraproovitud ja toimivaid salvestustehnikaid».

 

Miks «Ring“?

Ringil on mitu tähendust, selgitab bändi ninamees Tanel Padar: «Plaat on üks tervik, ehk selles mõttes vanakooli värk - hea algusest lõpuni. Mitte nii, et alguses oleks paar hittlugu ja ülejäänud materjal plaadil on lihtsalt augutäiteks.»

«Aga ring tähendab ka seda, et selle tegemisega sai täis üks ring meie enda elus – elu ei ole ju üks pikk sirge, vaid meeles tuleb pidada ka minevikku ja hinnata mälestusi.»

Danel Pandre lisas, et nad tegid «Ringi» samamoodi kui The Suni esimest plaati: «Tollal olid kõik teed õiged, ei hakanud midagi välistama, vaid tegime hea tunde järgi. Ringiga on sama lugu.»

 

Albumi kõik lood on kollektiivselt The Suni enda poolt tehtud. Tekstide kaasautoritena on oma panuse andnud ka Aapo Ilves, Cram ja Jürgen Rooste.

 

Kolm müügiedetabelite tippu tõusnud stuudioplaati, ühe inglisekeelse kogumiku, kontsert-DVD, kaks akustilist albumit ja kokku 8 hittsinglit väljastanud Tanel Padar & The Sun on andnud Eestis ja välismaal üle 600 kontserdi ning esinenud ka Metallica, Aerosmithi ja Alice Cooperi soojendusbändina. Uus album «Ring» on bändi neljas stuudioalbum.



 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles