/nginx/o/2014/09/12/3342359t1h54cb.jpg)
Laupäevaõhtuses ETV uues kaheksaosalises saatesarjas asuvad Anatoli Tafitšuk ja Sten Teppan uurima, kuidas läheb elu Eesti rannakaluritel. Sarja ette valmistades tegi meeskond ringi peale kõigile kaheksale kodumaisele kalanduspiirkonnale, kus kohtuti nii vanade kui ka noorte randlastega.
Juttu tuleb kalavarudest meie vetes, kala püüdmisest ja töötlemisest. Tehakse süüagi, et näidata - kalatoit ei pea sugugi alati olema supermarketist ostetud lõhefilee, mis fooliumisse pandult ahjus küpsetatakse. Kohalik kala on hea ja maitsev. Pealegi saab kinnitust, et kala puhastamine on arvatust palju lihtsam.
Veel selgub uues sarjas, et rannakalur peab tänapäeval toimetulekuks töötama mitmel rindel. Kuid ikkagi peetakse au sees ütlust: esimene suutäis endale, ülejäänu Neptunile.
Saatesari valmib koostöös Euroopa Kalandusfondi, Põllumajandusministeeriumi ja Kalandusvõrgustikuga.