Hispaanlane leidis 12 aastat tagasi Mont Blancile peidetud nukuteatri aarde

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mont Blancilt leiti Nukuteatri aare
Mont Blancilt leiti Nukuteatri aare Foto: Tarmo Männard

Augustis leidis hispaanlasest geopeitur Mont Blancilt nukuteatri aarde. Tegemist oli 12 aastat tagasi NUKU näitleja Tarmo Männardi ja kaaslaste peidetud geopeituse aardega.

Rahvusvahelisel geopeituse lehel geocaching.com nimetatakse Puppet Theatre Stashi nimelist aaret ka üheks vanimaks Euroopas veel leidmata aardeks. Aaret on üritanud leida mitu geopeitusega tegelejat, kuid seni tulutult.

2002. aastal vallutasid Mont Blanci mäe Tarmo Männard, Kaido Pähn, Üllar Rosenfeldt, Anu Audse ja Vilja Heinmets. Ekspeditsiooni käigus peideti mäele nii-öelda aare ehk veekindel karp, kuhu Eesti maiustustele, teepakkidele, tikkudele ning geopeituse mängu seletusele lisati ka nukuteatri kinkepileteid. Üle 1300 aarde leidnud hispaanlase Enricuga on NUKU teater juba ühendust võtnud ning kinnitanud, et leitud piletitega võib teatrisse etendusi vaatama tulla.

Geopeitus on värskes õhus mängitav aardeotsimismäng, milles osalejad kasutavad GPSi, muid navigeerimistehnoloogiaid või täpseid maakaarte, et peita ja otsida spetsiaalseid geopeituse aardeid. Mängu mängitakse vähemalt 184 riigis ja kokku on maailmas ligi kaks miljonit peidetud aaret, neist on Eestis võimalik leida üle 2000. Lähemalt saab mänguga tutvuda aadressil www.geopeitus.ee või www.geocaching.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles