Monika Tamla: otse-eetri saadetes võib juhtuda mida iganes!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus
Monika Tamla
Saatejuhtide vahetus Monika Tamla Foto: Karli Saul/SCANPIX

ETV käivitas põneva programmi, mille raames vahetavad ühe nädala jooksul kohad ära Eesti Rahvusringhäälingu üksteist kogenud ja tunnustatud saatejuhti. Täna on televaatajate jaoks viimane päev, et nende vahel hääletada ja otsustada, kes millist saadet juhtima hakkab. Üks osalejatest, Aktuaalse Kaamera kauaaegne uudisteankur Monika Tamla oma eelistusi ei paljastanud.

Millist rolli ihkaksid endale selle projekti raames, keda soovid «Saatejuhtide vahetuses» kehastada?

Ma tegelikult enne just mõtlesin selle peale. Loomulikult on mõned saated, mida ma teeksin julgema südamega ja mõned, mida ma kardaksin. Otsustasin, et ma ei karda ega soovi ühtegi varianti, sest hirmudel on kombeks täide minna ja vastupidi soovidel mitte. Tuleb, mis tuleb!

Mis sa arvad, millist saadet publik soovib, et sa juhtima asuksid selle nädala jooksul?

Ma ei oska inimeste pähe näha, aga kujutan ette, et hääletajad tahavad meid tavapärasele töösituatsioonile vastupidises olukorras näha. Mina näiteks Koržetsi asemel metsade ja merede vahel midagi rääkimas või... ma isegi ei tea.

Tunneksid sa ennast looduses hästi?

Ja, mulle väga meeldib metsas käia ja kala püüda. Viimast olen proovinud küll täiesti ebaõnnestunult, aga loodusega suhtlemine ei ole mulle üldse võõras. Arvan, et inimesed on harjunud mind laua taga stuudios nägema ja äkki see keskkonnavahetus tunduks väljakutsuv.

Milline on olnud telemaastikul saatejuhina töötamise kõige suurem väljakutse?

Iga saade on alguses väljakutse. AK on muutunud mulle väga koduseks tööks, aga suurtest ülekannetest presidendi vastuvõtt ja kunagised Teadlaste Ööd. Need on suured otse-saated, kus võib juhtuda mida iganes! Viimases tehti pauku ja ka kõike muud võis juhtuda. Teisalt, tehes neid korduvalt ja korduvalt, muutub väljakutse järjest pisemaks. Ikka tekib teatud rutiin ja sa aimad ette, mis sind ees ootab.

Taustalt tuleb aina lähemale Mart Normeti koridoris valjult kajav, kõva ja selge hääl, mis hüüab: «Mooonika, Mooonika, Mooonika!» «Nii, ma pean nüüd minema,» vabandab Tamla ja suundub taas reklaampilte ja -videosid tegema. Käimas on ettevalmistused saatejuhtide vahetuseks.

Ühekordsed saated jõuavad ekraanile 21.-28. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles