Seikluslik koguperefilm «Supilinna Salaselts» lõpetas võtteperioodi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Supilinna Salaselts» noored näitlejad
Filmi «Supilinna Salaselts» noored näitlejad Foto: Erakogu

Möödunud nädalal lõpetas seikluslik koguperefilm «Supilinna Salaselts» oma võtted Otepää vallas Kastolatsi külas. Pärast kahekuulist võtteperioodi alustatakse nüüd filmi järeltootmisega, mis kestab umbes pool aastat.

Filmi montaaži eest hoolitseb soomlane Harri Ylönen, eriefekte lisab Eesti ettevõte Tallinn Postworks ning filmi muusika loob Eesti helilooja Liina Kullerkupp.

Filmi produtsent Esko Rips võtab pika, kahekuulise võtteperioodi kokku positiivse tooni ja heade sõnadega, nentides, et väga suur tugi hea meeskonnatöö saavutamisel oligi eelkõige filmi väikestel peategelastel, lastel. «Laste rõõmsameelsus nakatas kõiki ja pani ka meeskonnaliikmeid üksteisest rohkem hoolima ja nii, et lõpuks kasvasime üheks suureks pereks kokku,» lisas Rips. «Märkimisväärne oli ka tartlaste toetus. Oleme Tartu linnale ja selle elanikele väga tänulikud unustamatult ilusa suve eest.»

«Supilinna Salaseltsi» filmivõtted algasid 30. juunil Tartus ja kestsid 2. septembrini. Kokku filmiti kahe kuu jooksul umbes 50 võttepaigas Tartu eri piirkondades ja Lõuna-Eestis. Kõige rahvarohkemad võtted toimusid juulikuus, mil kolme võttepäeva jooksul kogunes Supilinna ühtekokku 500 taustanäitlejat.

«Supilinna Salaselts» jõuab Eesti kinodesse 2015. aasta kevadel. Film loodab oma debüüdi teha tuleva aasta veebruarikuus toimuva Berliini filmifestivali noortefilmide võistlusprogrammis «Generation».

«Supilinna Salaselts» on seikluslik koguperefilm, mis räägib neljast julgest lapsest, ühest suurest müsteeriumist ja igati armsast, kuid endas paljusid saladusi peitvast Supilinnast. Filmi režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Filmi produtsendid on Esko Rips ja Diana Mikita ning Soome kaasprodutsent Jesse Fryckman.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, mis on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti parima lühifilmi «Must Peeter», teleseriaali «IT planeet» ning kaasprodutseerinud menufilmi «Vasaku jala reede».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles