Soome ajakirjanikud katsetavad, kuidas Venemaal suhtutakse homoerootilistesse markidesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Tom of Finland margid
Soome Tom of Finland margid Foto: SCANPIX

Soome postifirma Itella Posti Oy poolt välja antud homoerootilised margid on tekitanud kogu maailmas huvi.

Soome ajakirjanikke huvitab, kuidas suhtutakse neisse Venemaal, kus on kehtestatud homopropagandat keelav seadus, edastab YLE.

Markidel on Soome kunstniku Touko Laaksoneni joonistatud Tom of Finland homotegelane.

Ajakirjanikud saatsid täna Venemaale Moskvasse ja Peterburi kaks postipakki ja kaks kirja, millel on need margid.

Soome posti andmetel peaks kirjad Venemaale jõudma 6 – 9 tööpäevaga. Pakid aga peaks Soomest Venemaale jõudma 14 tööpäevaga.

Ajakirjanikud panid saadetised posti täna pärastlõunal Tamperes. Õhtuks on nad Tampere postijagamise keskuses ning homme Helsinki-Vantaa lennuväljal, kust need transporditakse lennukitega Venemaale.

Ajakirjanike andmetel kulgeb post Venemaa ja teiste riikide vahel kui ka Venemaa siseselt üsna aeglaselt.

Venemaal Moskvas resideeruva Soome ajakirjaniku Marja Mannineni arvates ei pruugi Soome homoerootiliste markidega saadetised Venemaal adressaatideni jõuda.

Ta lisas samas, et Venemaal ei teata tegelast Tom of Finland nii palju kui teistes riikides.

«On võimalik, etneile markidele ei pöörata tähelepanu ning seega on mingi tõenäosus, et need saadetised jõuavad kohale,» jätkas ajakirjanik.

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas 2013. aasta juunis seaduse, mille kohaselt saab alaealiste seas homopropaganda tegemise eest karistada.

Seaduse järgimist jälgib Venemaa internetti, meediat ja suhtluskanaleid kontrolliv organisatsioon Roskomnadzor. Selle töötajad on tunnistanud, et vahel on väga raske tõmmata piiri, kust läheb homopropaganda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles