Poliitikasse suunduv Aunaste ETV saatejuhtide vahetusest: see on minu idee!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kuni kolmapäeva õhtuni saab televaataja Eesti Televisiooni kodulehe kaudu hääletada ja vahetada üheks korraks omavahel ära 9 armastatud ETV saadete juhid. Tänahommikuses «Terevisioonis» avalikustati hääletuse vaheseis, kus veel Maire Aunaste poolt juhitud pühapäeva saadet «Tõuse ja Sära»  asuksid tegema hoopis  Andres Kuusk või Urmas Vaino. Mida arvab kogu sellest pullist Maire Aunaste ise?

Kas on mõni saade, mida sa mitte mingil juhul ei kujuta ette end juhtimas?

Kujutan ette küll, aga ma ei taha paljusid teha.

Too palun mõni näide.

Kui ma näiteid ütlen, siis inimesed hääletavad mulle ju need saated! Ma ei taha ei taha neid saateid teha, kus ma juba kunagi olnud olen. Samuti tean, et ma ei sobi mõnda asja tegema, sest ma ei suuda olla ilma irooniata ja läbinisti neutraalne.

Kas sul on mõni unistuste saade, mida sooviksid juhtida?

Ei, mina olen püüdnud 26 aasta jooksul ikka kõik oma unistused ellu viia.

Keda soovid näha enda saadet juhtimas?

Täiesti ükstapuha, sest ükskõik mida ja kelle vahel vahetada on naljakas ja huvitav. Eesmärk on, et uus saatejuht oleks võimalikult palju omamoodi ja vähe minu moodi.

Kas sellepärast, et enda ja teiste elu põnevamaks muuta, otsustasid osaleda «Saatejuhtide vahetuses»?

See on minu idee.

Ausalt?!

Jah, aga mul on väga kahju, et ma selle välja mõtlesin, sest ma ei taha seda teha praegu.

Miks nii?

Sellepärast, et see ajab elu sassi ja ega võõrast saadet teha ei ole kingitus. See on väga raske, sest ei või teha väga tõsiseid saateid lihtsalt nalja omadeks. See on suur vastutus.

Projekt on ju väga lühiajaline. See on korraks ainult nii.

Me kõik teame, mida tähendab korraks eksida! Sa võid oma maine kaotada eluks ajaks! «Ainult korraks ja kõik unustavad» - seda pole olemas! Eile oli mul näiteks kaks saadet ja ma ei saanud terve öö enne magada, mitte ühtegi minutit. Ma ei kujuta ette, mis siis veel saab, kui hakkan võõrast saadet tegema ja ma tean, et olen ebakompetentne ning kõik ei tule välja. Arvata on, et siis ma ei maga terve nädal enne lindistamist. Nii, et see ei ole lihtne!

Rahvahääletuse tulemused selguvad 11. septembril, misjärel asutakse koheselt uutes koosseisudes saateid ette valmistama. Vahetuses saatejuhtidega saated jõuavad ühel korral eetrisse vahemikus 21.-28. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles