Pärnus algab suupillinädal

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suupillilaager eelmisel suvel.
Suupillilaager eelmisel suvel. Foto: Ants Liigus

Esmaspäeval kell 10 alustab Pühavaimu 26 tegevust Pärnu vabahariduskeskuse suveakadeemia suupillilaager, mis juhatab sisse tänavuse 9. Pärnu suupillifestivali “Baltic Nordic Harmonica”.

Lapsi on suupillilaagrisse registreerinud 28, sealhulgas on osalejaid Pärnu linnast ja maakonnast, aga ka Ameerikast, Soomest, Tallinnast ja mujalt Eestist. Tööd tehakse algajate ja edasijõudnute rühmas iga päev 10-16. Juhendavad Jana Trink ja suupilliklubi Piccolo vabatahtlikud. Kui on huvilisi, on tuleval aastal kavas teha täiskasvanutele samasugune aktiivõppe nädal.

“Tegemist on tänuväärse üritusega, mis toob järelkasvu ja levitab muusikaharrastust. Suupill on olnud meie nimekate muusikute Ilmar Tõnissoni ja Valter Ojakääru esimeseks muusikainstrumendiks ning poiss või tüdruk, kes mängib suupilli, ei lähe iialgi tänavale lõhkuma,” rääkis suupillifestivali korraldaja Elmar Trink.

Edukamad laagris osalejad pääsevad esinema festivali galakontserdile, mis toimub festivali avapäeval reedel, 30. juulil kell 19 Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles