Galerii: Red Bull Kart Fight finaal Tallinna lauluväljakul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Tallinna lauluväljakul amatööride kardivõistluse Red Bull Kart Fight Eesti finaal.

Võistluse võitis 25-aastane Ranno Kallas, kes sõidab Eestit esindama Red Bull Kart Fight rahvusvahelisse finaali, mis toimub 2015. aastal Austrias Red Bull Ring rajal. Teiseks tuli 36-aastane Nikita Tsasovskin - üllatusena sõidab Eestit esindama ka teine koht. Kolmandaks tuli Sander Mel-Mellikov, kelle auhinnaks on sõit koos ralliässa Urmo Aavaga.

Finaalvõistlusel pääsesid edasi kümme kvalifikatsioonisõitude parimat. Lisaks sellele valiti B-finaali käigus välja veel kaks, kes pääsesid lõppvõistlusele. Nendeks osutusid Ranno Kallas ja German Brezgun. Võitja Ranno Kallas tegi suurepärase sõidu, kuna tõusis eelviimaselt stardipositsioonilt esimeseks. Kiireima ringi sõitis ajaga 0:44.914 ühtlasi ka kolmanda koha võitnud Sander Mel-Mellikov.

Augustikuu jooksul osales kvalifikatsioonisõitudes ligi 1200 Red Bull Kart Fight kardisõidu pileti omanikku. Finaali pääsemiseks tuli jõuda kardiraja 12 kiirema aja sisse – osalesid Viimsi Sisekardirada, FK Keskus, Kuningamäe kardirada ja Auto24 Ring. Kvalifikatsioonis said osaleda kõik soovijad, kellel ei ole kehtivat kardisõidu litsentsi ning kes soetasid omale Red Bull Kart Fight kardisõidu pileti.

Finaalis osales 48 Eesti kiiremat amatöörkardisõitjat. Erilahendusena ehitati finaalvõistluse kardirada Tallinna lauluväljakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles