Marko Reikop ETV saatejuhtide vahetusest: kõige suurem pettumus oleks «Terevisiooni» teha

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus
Marko Reikop
Saatejuhtide vahetus Marko Reikop Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ka legendaarne tele- ja raadiotegija Marko Reikop on vastu võtnud töökoha vahetamise väljakutse - käimas on ETV saatejuhtide vahetus. Veel loetud päevad saab televaataja hääletada ja esimest korda ETV ajaloos ise otsustada, milline saatejuht, millist saadet ETV ekraanil juhtida võiks. Praegune «Ringvaate» ja endine pikaajaline «Terevisiooni» eestvedaja ning tuntud telenägu Marko Reikop uuesti hommikuse ärataja puldis olla ei taha. 

«See oleks mulle kõige suurem pettumus, kui ma peaksin Terevisiooni juhtima, sest seal ei ole ei minu ega vaataja jaoks mitte midagi uut.»  Ülejäänud saadete projektipõhine juhtimine on talle väljakutsuv

Mõni keskkond, kus sa tunneksid ennast väga, väga mugavalt?

Ma ei tahakski ennast väga mugavalt tunda, aga võib-olla «Osooni» eetris või ka «Prillitoosi» juhtida oleks turvaline.

Kas vanus on juba sealmaal, et  «Prillitoos» on koht Sulle?

Ega eakatele mõeldud saadet ei pea ilmtingimata eakad tegema! Eakatele võivad ka nooremad saadet teha, aga selle saate juhtimine ei oleks minu jaoks väljakutse. Olen üle 10 aasta iga päev televisiooni eetris olnud ja 15 aastat igapäev eetris käinud, sellepärast. Tõeline väljakutse minu jaoks oleks «Aktuaalset Kaamerat» lugeda. See oleks päris uus tööülesanne, ootamatu ja hirmus ning pakuks enim huvi. Samamoodi on «Spordiuudiste» lugemine «AK-ga» võrreldav, aga näiteks ilmateadet olen lugenud. Olen palju juba ära teinud.

Ka Monika Tamla tõi Osooni välja ja tulime selle peale, et looduskeskkond on see koht, kus ilmselt kõik ennast hästi tunneksid.

Jah, loodus on väga rahustav, eriti kui Koržetsit «Osooni» juhtimas vaadata. See tekst, mis ta saatejuhtimisel ise alati juurde räägib, on äärmiselt filosoofiline. Ma ei oleks sellise teksti loomiseks ilmselt võimelinegi! Ainult luuletaja ja filosoof Koržets, kes loeb seal saates lihtsalt kolm lühiesseed ega ta muud seal ei tee. Sellepärast oleks huvitav isegi proovida. Koržets on mu hea sõber. Meie Anu Välbaga sokutasime ta kunagi «Terevisioonist» «Osooni» juhtima. Ma helistan talle, kui mind «Osooni» juhtiks valitakse. Võib-olla saan tutvuse poolest tekstid tellida, siis saan hakkama! 

Kes võiks Sinu ja Grete asemel Ringvaadet juhtida?

Päris huvitav küsimus. See võiks keegi ekstreemselt teistsugune olla, kellel seda kogemust pole. Isegi Maire Aunaste on korra teinud, Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino ka. Nemad mitte, aga Monika Tamlat oleks tore selles rollis näha või ka Lembitu Kuuset ja samas ka Reet Linnat.

Reet koos Lembituga - see oleks väga sümpaatne duett! Samas ka Mihkel Kärmas koos Reedaga oleks huvitav kooslus. Soovin näha natukene vastandlikku paari ehk koosseisu, kes peaksid pingutama, et saade toimiks. Nii on tegemist väljakutsega!

Miks otsustasid selles projektis osaleda?

Imelihtne – see on töö.

Kas pandi fakti ette?

Ei, võtsin pakkumise vastu. Ootan rutiinist väljatuleku elevust ja soovin midagi teistmoodi teha. See on mind alati paelunud ja ma ei kahelnud pakkumise vastuvõtmisel hetkekski!

Mis on teletöö kõige suurem väljakutse?

Eesti väiksus.  Meil on iga päev vaja 64 minutit eetriaega sisuga täita, mis on kohutavalt raske. Inimesed arvavad, et see, mida teeme on glamuurne ja lõbus, aga tegelikult on see üks suur orjatöö, sest igapäev alustame samast kohast, kus eile pooleli jäi. Kõik need aastad on samamoodi läinud, et eilne ei mängi mitte mingit rolli ja täna alustame ikka ja jälle taaskord nullist. See on kõige suurem väljakutse.

Ettevalmistus töö on märksa suurem, kui saade ise. Saade, see on mõnu, aga välja mõelda, keda kohale kutsuda ja nad kohapeale saada – vot see on raske! Heade ideede leidmine on keerukas.

Millest Sa unistad?

Mul ei ole üldse unistusi. Inimesed räägivad, et soovivad eluunistuste täitumist, aga mul neid ei ole. Mis asja need eluunistused tähendavad? Mul ei ole elus vist ühtegi unistust olnud ega ka täitunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles