Millised on kümme suudlemisviisi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlemine
Suudlemine Foto: SCANPIX

Suudlemise abil väljendatakse armastust ning ka teisi häid tundeid, kuid kõik suudlused ei ole ühesugused.

Väljaanne Everyday Health tõi välja kümme erinevat suudlemisviisi

Kiindumust kinnitav suudlus – selle suudlusega saab näidata, et partnerist hoolitakse ja ta on tähtis. Suudlused panevad organismi tootma armastushormooni oksütotsiini. Just selle hormooni tõttu tundub suudlemine mõnus. Sellist suudlust antakse partnerile, lapsele ja lemmikloomale.

Tervitussuudlus – paljudes riikides on suudlemine tervitusviis. Suudeldakse nii põsele, kuid suudluse võib anda ka suule isegi siis kui tegemist ei ole partneri vaid sõbra või tuttavaga.

Armastust näitav suudlus – partnerile võidakse tahta näidata kiindumust ka avalikus kohas, kuid seda on viiskas teha nii, et see ei segaks teisi inimesi. Armastust näitavat suudlust saab anda näiteks kohvikus või restoranis ning miks ka mitte tänaval.

Seksisuudlus – erootilised suudlused on klass omaette ja sageli on need osa eelmängust. Suudlemine kasvatab erutatust ja valmistab keha ette seksiaktiks.

Liblikasuudlus – tegemist on kerge «suudlusega», mille puhul kasutatakse ripsmeid. Ripsmetega kõditatakse partneri huuli ja põski.

Igapäevane suhtesuudlus – need on kiired musid, mida partnerile antakse hommikul enne tööle minekut ja õhtul pärast koju saabumist. Hommikul on kiire ning selle tõttu on ka musid kiired. Kiire suudlus ei pruugi olla romantiline, kuid on kinnitus suhte toimimise kohta.

Pereliikmete suudlemine – suudlemisega näidatakse kui tähtsad on pereliikmed.

Prantsuse suudlus – tegemist on keelesuudlusega, mida peetakse erootiliseks. See suudlus nõuab õppimist, kuid õnneks on harjutamine lõbus.

Ahvisuudlus – inimene ei ole ainus imetaja, kes suudleb. Seda teevad näiteks ka ahvid bonobod, kellel suudlemine kuulub paaritumisrituaalide hulka. Kui inimestel tuleb suudlus kohmakalt välja, siis seda nimetatakse ahvisuudluseks.

Muinasjutuline suudlus – muinasjuttudes on sageli suudlus see, millega tühistatakse nõidus. Hea näide on «Okasroosikese» muinasjutt. Kuigi tegelikus elus ei pruugi hõrk ja õrn suudlus tähendada õnnelikku lõppu, on see siiski nautimisväärne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles