Kõpu kirikus laulab Moskva Suure teatri solist

, festivali kunstiline juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu kirik.
Kõpu kirik. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eelmise aasta suvel korraldas MTÜ Kõpu Arenduskeskus esimest korda “Ilusa muusika festivali”, mille põhiürituseks oli Kõpu kirikus toimunud Valgevene keelpillikvarteti PrimaVera suurepärane kontsert.

Enn ja Riina Ranna eestvedamisel on Kõpu kirikus kontserte korraldatud üle kümne aasta.

Pärast esimest “Ilusa muusika festivali” käisid korraldajad välja lubaduse muuta see igasuviseks traditsiooniliseks muusikaürituseks.

Sel suvel toimub “Ilusa muusika festival” Kõpus teist korda. 25. juulil algusega kell 16 annab Kõpu kirikus soolokontserdi Venemaa teeneline kunstnik, Moskva Suure teatri tenor Anatoli Zaitšenko, keda klaveril saadab tema abikaasa, Moskva Suure teatri kontsertmeister Gajane Apetyan.

Anatoli Zaitšenko puhul on tegu tunnustatud Vene tenoriga, kes on Eestimaa publikut rõõmustanud osavõtuga Vene ooperimuusika galaõhtust Pärnu David Oistrahhi festivali raames mõni aasta tagasi.

Ooperietendused ja kontserdid on Zaitšenko viinud Ameerika Ühendriikidesse, Hispaaniasse, Jaapanisse, Itaaliasse, Lõuna-Koreasse, Austriasse, Iisraeli, Belgiasse, Hiinasse, Valgevenesse ja kõikjale Venemaal. Mitmel pool välismaises pressis on teda nimetatud Vene Pavarottiks.

Zaitðenko on esitanud üle 30 partii maailma juhtivates ooperites, teiste seas Lohengrini Wagneri ooperis “Lohengrin”, Alvaro Verdi ooperis “Saatuse jõud”, Hermani Tðaikovski ooperis “Padaemand”, Lõkovi Rimski-Korsakovi ooperis “Tsaari mõrsja”, Don Juani Dargomõþski ooperis “Kivist külaline” jt.

Kõpu kiriku kontserdil kõlavad vaimulik õigeusumuusika, vene ja lääne ooperiklassika ja Napoli laulud.

Festival on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles