Burkinit kandnud mosleminaised visati ujulast välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaiste ujumiskostüüm
Mosleminaiste ujumiskostüüm Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kuurordis visati kaks mosleminaist ujulast välja, kuna nad kandsid pealaest kuni jalgadeni ulatuvat ujumiskostüümi ehk burkinit.

Naised hüppasid Port Leucate`is  Rives de Corbieres spaas asuvasse basseini, kuid neile öeldi kohe, et nad peavad oma riietuse tõttu veest välja tulema ja lahkuma, kirjutab The Telegraph.

Spaa esindaja sõnul rikkusid need kaks mosleminaist seal kehtestatud ujumisrõivaste reegleid, mille kohaselt tohivad naised ujudes kanda trikood või bikiine.

Juhtumisse pidi sekkuma ka politsei, kuna ühe mosleminaise abikaasa ähvardas ujula vetelpäästjat.

Mees tegi vetelpäästja kohta politseile avalduse, et see tungis talle kallale.

«Ujula lähtus kehtestatud reeglitest ning hügieenist ja sanitaarsusest. Neil oli õigus ebasobivates ujumisriietes naistel ujumine keelata,» sõnas kohaliku omavalitsuse esindaja Marie-Paule Bardeche.

Intsident leidis aset vähem kui kaks nädalat pärast seda, kui Prantsusmaal hääletati mosleminaiste kogu keha katva rõivastuse keelamise poolt.  

Järgmisel aastal jõustuva seaduse kohaselt võib avalikes kohtades nägu kinni katvatele naistele trahvi määrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles