Marko Reikop tänab Ingo Normetit: oleksin olnud väga halb näitleja

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus. Marko Reikop.
Saatejuhtide vahetus. Marko Reikop. Foto: Karli Saul/SCANPIX

4.-10. septembrini saab televaataja hääletuse teel ise otsustada, milline ETV saatejuht tema lemmiksaate eetrisse läheb. Segi aetud saated ja juhid on televaatajate ees ajavahemikus 21.-28. september. «Saatejuhtide vahetuse» väljakutse on teiste seas vastu võtnud: Grete Lõbu ja Marko Reikop, Maire Aunaste, Lembitu Kuuse ja Reet Linna ning Monika Tamla.  Küsisime nendelt staažikatelt saatejuhtidelt, kelleks nad lapsena tegelikult saada tahtsid!

«Ringvaate» kustumatult sarmikas saatejuht Marko Reikop:

«Näitlejaks nagu paljud teisedki, kes sellel erialal töötavad inimesed. Ingo Normeti kursus oli see, kuhu Lavakateedris sisse saada püüdsin. Ta ei võtnud mind vastu ja nüüd hiljuti, umbes aasta eest tänasin teda isiklikult öeldes: Ma tänan Sind, et nii läks ja Sa mind vastu ei võtnud. Oleksin väga halb näitleja! Ta ütles mulle, et ma ei ole sugugi ainus, kes teda niimoodi tänanud on. Tegin kooli ajal kooliraadiot, siis alustasin meediakarjääri raadio eetrist ja nüüd juba pikalt televisioon. Tee on olnud minu jaoks võib-olla liigagi turvaline, aga teen kindlasti veel mõned aastad seda tööd.»

«Ringvaate» kaunitarist naissaatejuht Grete Lõbu: 

«Eks need asjad vaheldusid nagu aastaajad, aga üks amet oli telediktor. Seda ma mäletan! Ma arvasin, et see võiks tore amet olla ja minu vanaema, kes oli emakeele õpetaja arvas, et telediktoriks pole võimalik õppida. Sellepärast tuleb minna ajakirjandust õppima Tartusse! Elasin seejärel pikalt selle teadmisega, et lähen Tartusse ajakirjandust õppima, aga keskkoolis muutus kõik. Elu ja ühiskond olid ootamatult teised ja ma ei saanud ise ka järsku aru, mis ma tahan. Juhtus nii, et valisin hoopis teise eriala. Olen psühholoogia eriala omandanud ja ma ei kahetse seda valikut.»

«Aktuaalse Kaamera» väärikas ja soe uudisteankur Monika Tamla: 

 «Ma arvan, et kuskil viiedast seitsmenda klassini tahtsin saada emakeele õpetajaks, sest mu toonane eesti keele õpetaja Anne Kauba 21. Keskkoolis oli mulle suureks eeskujuks. Pärast seda kõik muutus. Nimelt läks mu noorem õde kooli ja ma pidin aitama tal kodutöid teha, siis sain aru, et õpetaja roll mulle ikka ei sobi üldse.»

«Tõuse ja Sära» särav ja uhke eestvedaja Maire Aunaste: 

«Muidugi ma tean! Ma tahtsin saada näitlejaks, aga ei saanud. Nüüd 60-aastaselt sain isegi ühe tüki teha, aga just see ajakirjaniku töö on näitlemisele kõige lähedamal seisev elukutse. Seda ma ütlesin ka ülikooli astudes Marju Lauristinile, kui ta küsis, miks ma ajakirjanikuks saada tahan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles