Uus Hercule Poirot’ lugu tulekul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophie Hannah’i krimiromaan «Monogrammimõrvad» esikaas
Sophie Hannah’i krimiromaan «Monogrammimõrvad» esikaas Foto: Varrak

Täna 3. septembril avalikustatakse üle maailma uue Poirot’-romaani esimene peatükk, mida eestikeelsena saab lugeda SIIT

Apollo ja Rahva Raamatu poodides jaotatakse krimihuvilistele raamatu esimest peatükki lausa tasuta. Antud pressiteatele on see lisatud manusena.

9. septembril jõuab Sophie Hannah’i krimiromaan «Monogrammimõrvad» Eesti raamatupoodidesse ning on saadav ka digiraamatuna.

Mart Juur, kel oli privileeg raamat juba enne ilmumist läbi lugeda, kommenteeris raamatut järgmiselt: ««Monogrammimõrvades» kohtume vana tuttava Hercule Poirot’ga ja kohtumine kujuneb igati meeldivaks. Lugedes unustasin, kes loo tegelikult kirja pani, tundub, nagu oleks Agatha Christie isiklikult juhtinud autori kätt. Näide igati õnnestunud seestumisest, ütleb minu sisemine spiritist.»

15. septembril möödub 124 aastat Agatha Christie sünnist ning just  Sophie Hannah’i krimiromaani «Monogrammimõrvad» ilmumisega hakatakse tähistama suure krimikirjaniku juubeliaastat.

Christie 125. sünniaastapäeva puhul ilmub terve rida uustrükke tema raamatutest, mitmes kohas tuuakse lavale tema näidendid ning toimub üritusi terves Suurbritannias, eriti aga tema sünnilinnas Torquays.

Tulekul on ka uued osad Miss Marple’i sarjast ning Tommy Tuppence’i raamatute televersioonid.

Kirjastus Varrak annab välja kogumiku «Poirot’ viimased juhtumid», neli romaani – «Surnud mehe temp», «Elevandid mäletavad», «Herkulese vägiteod», «Suur nelik» – ühtede kaante vahel ning eraldi raamatuna Poirot’ viimase juhtumi «Eesriie»

Täpsemalt saab Agatha Christie raamatutest ning juubeliaasta tegevustest lugeda kirjaniku ametlikult kodulehelt:  http://www.agathachristie.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles