Tõnis Lukas kannab «tabalukk»-habet, sest suvilast lõppesid žiletid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusikafestivali tänane avamine. Vasakul presidendi poeg Luukas Kristjan Ilves, keskel Tõnis Lukas, paremal festivali pealik Ando Kiviberg
Viljandi pärimusmuusikafestivali tänane avamine. Vasakul presidendi poeg Luukas Kristjan Ilves, keskel Tõnis Lukas, paremal festivali pealik Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig

Haridusminister Tõnis Lukast nägi täna Viljandi folgi avamisel uudse välimusega, nimelt on Lukasel nüüd suu ümber habemevõru.

Küsimuse peale, mis sellise stiilimuutuse taga on, hakkas minister esmalt naerma ning selgitas siis, et otsuse uue välimuse kasuks langetas ta suvilas olude sunnil.

«Ma ei saa Teid millegagi rõõmustada. Minu habemekasvatamise otsus pole ei strateegiline ega isegi mitte taktikaline,» ütles Lukas. «Või pigem taktikaline, sest suvilas ei olnud piisavalt teravaid žilette, et vahepeal kasvanud habe maha ajada korraga. Seetõttu ma ühe osa sellest jätsin,» selgitas Lukas.

Küsimusele, kas ta säilitab habeme järgmiselgi nädalal, kui ta on puhkusel, ütles minister: «Võib juhtuda, et ülejärgmisel nädalal mul seda enam ei ole.»

Lukas lisas, et on praegu Viljandi folgil, mille avamisel andis ta edasi tervitussõnad valitsuse poolt. Lisaks kohtus ta setude ja teiste vähemusrahvaste esindajatega ning pärimusmuusikakeskuse juhtidega teemal, kuidas pärimusmuusikaõpetust edendada. «Täna on mul täistööpäev,» märkis Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles