Pärnu rannas mürgeldavad ragbimängijad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas saab laupäeval elada kaasa rannaragbile.
Pärnu rannas saab laupäeval elada kaasa rannaragbile. Foto: www.marjamaarfc.org

Laupäeval, 24. juulil algusega kell 11 toimub Pärnu rannas Eesti rannaragbi festival, kus murrab konte ja võitleb loperguse palli pärast ligi poolsada ragbimängijat igast Eesti otsast.

Korraldajate teatel selgitavad Eesti ragbimehed Pärnu keskrannas laupäeval välja parima rannaragbi meeskonna, samas avaneb ragbivõõral publikul võimalus näha ja katsuda, mida ragbipall ja -mäng endast kujutavad.

Rannaragbi on võistlusel osalejatele sportlik ja jõuline, pealtvaatajaile vägagi meelelahutuslik ja kaasahaarav mäng, kus domineerivad füüsiline jõud, kiirus, osavus ja meeskonnatöö.
Rannaragbis on korraga väljakul kaks viieliikmelist võistkonda, kelle eesmärk on ellipsikujuline ragbipall vastase väravajoone taga maha panna. Põhiliselt mängitakse palli kätega söötes ja püüdes, kusjuures palli edasi viimiseks võib seda vaid tahapoole sööta. Jalaga võib ka ette lüüa, aga siis kehtib jalgpallist tuttav suluseisu reegel.

Ragbis tohib palliga mängija takistamiseks teda kinni hoida, pikali tirida ja muudmoodi füüsiliselt takistada. Pallita mängijat rünnata ei tohi. Löögid ja õlgadest kõrgemalt haaramine pole lubatud.
Rannaragbi turniire hakati Eestis korraldama kolm aastat tagasi, et tuua ragbi rahvale lähemale. Ragbi ei ole Eestis eriti levinud mäng, kuid Euroopas ja maailmas on tegu populaarse spordialaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles