Galerii: Balti Keti velotuuri viimase etapi finiš Tallinnas, Toompeal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti Keti velotuuri viiendal ehk viimasel etapil finišiga Tallinnas Toompeal sai pingelises lõpuheitluses võidu tänavuse Saksamaa meistrivõistluste grupisõidu kolmanda koha omanik Phil Bauhaus (Stölting), kes edestas finišis leedu koondise liiget Aldis Kruopist (Origa GreenEdge). Võijatele oli auhindu üle andmas ka tuntud ärimees Jaan Toots.

Foto: Viktor Burkivski

Üldvõidu võtnud hollandlane Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) ületas Toompeal finišijoone kolmandana. Järgnesid Ivan Balõkin (Venemaa koondis), Martin Laas (SJK Viiking), lätlane Krists Neilands (Rietumu - Delfin) ja Oskar Nisu (Eesti koondis).

179 km pikkune etapp kulges jällegi väga aktiivselt ning võitja keskmine kiirus oli 47,1 km/h. Pikka aega oli peagrupist jooksus 6-liikmeline grupp, kuhu eestlastest kuulus Silver Schultz (Peloton). Jooksikute saagiks läks nii Suure-Jaani, Vändra kui Rapla vahefiniš. Maksimaalne vahe ulatus 3.30-ne peale. Suurima saagi võttis vahefinišitest Leedu koondislane Darijus Džervus.

Peagrupp siiski kontrollis sündmuste kulgu ning liidri heaks töötanud meeskond ei jätnud midagi juhuse hooleks. Jooksikud püüti kinni küll alles Tallinnas, aga see oli vaid aja küsimus.

Kokkuvõttes järgnesid van der Poelile austerlane Clemens Fankhauser ja kaks etapivõitu saanud ukrainlane Mykhaylo Kononenko. Parima eestlasena oli Laas kokkuvõttes neljas ja noorratturitest teine. Aksel Nõmmela teenis velotuuril 18., Oskar Nisu 24., Timmo Jeret 27., Siver Mäoma 28., Endrik Puntso 45. ja Reijo Puhm 54. koha. 119 velotuuri alustanud ratturist lõpetas 93.

Foto: Viktor Burkivski

Velotuuri lõplikud tulemused asuvad kodulehel.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles