Oma keha armastamine lisab seksinaudingut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma keha armastamine lisab seksinaudingut
Oma keha armastamine lisab seksinaudingut Foto: SCANPIX

Soome seksiterapeutide sõnul suurendab oma keha armastamine seksinaudingut.

Terapeutide sõnul häbenevad oma keha eriti need, kes ei mahu kehtestatud iluideaalide raamesse, edastab iltalehti.fi.

Kui enesehinnang on madal, siis võib see sotsiaalelu, suhtlemist ja ka seksi negatiivselt mõjutada.

«Meedia levitab kuvandit, milline peaks keha olema. Enamik inimesi ei vasta iluideaalile,» sõnas seksuaaltervise asjatundja Maaret Kallio.

Ta lisas, et paljud noored arvavad, et ihaldusväärne olemiseks peab olema nagu modell klantsajakirjast või reklaamidest.

«Väline seksikus ei ole seesama, mis seksuaalsus või seksi nautimise oskus. Seksuaalsus on pigem sisemine tunne ja kehaline kogemus, mitte niivõrd kinni kehakujust. Ei pea välja nägema nagu supermodell, et nautida seksi ning enda ja partneri keha,» selgitas asjatundja.

Ta lisas, et väga kõhnad ja suure kehakaaluga inimesed on eelkõige need, kes oma kehaga ja seega ka seksieluga rahul ei pruugi olla.

«Inimese olemus näitab kui palju keegi end väärtustab ja endast hoolib,» teatas seksiterapeut.

Osadele inimestele võib oma keha suhtes komplekse tekitada ka nüüdisaja fitness kultuur, mis lausa nõuab heas sportlikus vormis olemist.

«Fitnessi võib pidada omamoodi piinamisliigiks. Sellest sõltuvusse sattumine näitab, et oma kehaga ei olda rahul. Fitness ei pruugi kõikide puhul mõjuda ning keha ei pruugi nii heasse vormi saada kui loodetakse,» lisas Kallio.

Kui keha kontrollimisest tüdinetakse, siis võidakse oma isudele järgi anda ning jällegi ei olda oma kehaga rahul ning pärast seda võivad ka suhted, sealhulgas intiimsuhe halveneda.

Kui aga ollakse oma kehaga aina enam rahul just sellisena nagu see on, siis paranevad ka suhted.

«Oma kehaga leppimine ja selle omaks võtmine aitab kaasa ka vaimsele heaolule. Keha ja meel on üks, mitte eraldiseisvad. Sellega peaks arvestama ka seksides. Need, kes on oma kehaga rahul, on ka intiimeluga rahul,» selgitas terapeut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles