Ilmaennustus: Eesti suvi kestab Obama visiidi tõttu edasi

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmaennustus: Eesti suvi kestab Obama visiidi tõttu edasi
Ilmaennustus: Eesti suvi kestab Obama visiidi tõttu edasi Foto: Avanejad.ee

Oma ülitäpsete ilmaennustustega kuulsust kogunud geoilmataat Viktor Võhmast teab, et septembris tuleb uus suvi. «Obama tellib omale suveilma kaasa!» kinnitab mees Avanejate veergudel.

Keemiapilvede abil ennustav ilmataat näeb juba praegu, kuidas Venemaalt tulevat jahedust mürina ja raginaga tagasi tõrjutakse.

«USA-l on kasutuses uued lillakad laikpilved, need on nagu eelvägi, mis loovad madalrõhkkonna, et siis saaks soovitud suunast omale vajaliku ilma peale tõmmata,» selgitab spetsialist.

Külapoe juures ilmakaari jälgides selgitas geoilmataat välja, et septembriks tõmmatakse Eestisse Hispaania ilm.

«Hispaanlased saavad omale Vaikse ookeani tormid, aga meile tuleb septembriks päikesepaiste ja 25-27 kraadi varjus.  Eriti kuivaks ja soojaks läheb muidugi 3. septembriks, kui Obama meil ringi tuiab.»

Rõõmustamiseks pole siiski põhjust, sest geoilmataadi sõnul keerab see tuksi hetkel rekordaastat lubava seenesaagi. «Väga võhiklik käitumine! Ma arvan, et see tähtis ameeriklane ei teeks vahet praetud  kuuse- ega kaseriisikalgi,» solvab vihane ilmataat USA presidenti.

«Ah et rannailm? Mida sa tühja kõhuga rannas vedeled? Kasvab seal mõni söögiseen või?! Heal juhul paar liivapuravikku!»

Oktoobrikuus kisub küll vihmale, aga siis on Viktori sõnul juba hilja. «Oktoobrivihm ajab poolsurnud seened ainult ussitama,» toriseb ta.

Seega, kui keegi tahab mingisuguseidki seeni talveks purki saada, proovigu enne Obama visiiti metsas ära käia!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles