Arst unustas vähidiagnoosi panna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide elu võib minna lihtsamaks.
Arstide elu võib minna lihtsamaks. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaal pidi üks arst ühelt perekonnalt vabandust paluma, kuna ta unustas oma naispatsiendile öelda, et naisel on rinnavähk.

Naine suri pärast viie aasta pikkust võitlust vähiga selle aasta alguses, edastab news.com.au.

Uusmeremaalanna külastas mitut arsti, kuna kartis, et ta vähihaigus tuli tagasi.

Uus-Meremaa meditsiinikontrolli amet edastas, et vähidiagnoosi mitte pannud arsti tegevust uuritakse ning püütakse kindlaks teha, kas ta on veel mõne valediagnoosi pannud.

2003. aastal vähist paranenud naine läks meditsiinikeskusesse, mille nime ei avalikustatud, 2009. aasta novembris kontrolli öeldes, et ta vasakus õlas on valu.

Arst, keda naine külastas, oli teadlik, et ta on juba ühe korra vähist paranenud. Naisele tehtud röntgenuuring näitas, et vähk oli tagasi tulnud.

Arst kohtus patsiendiga uuesti paar päeva hiljem, kuid ei öelnud midagi uuesti vohama hakanud vähi kohta. Arst selgitas, et tal on kõõlustega mingi probleem ning tegi talle steroidisüsti.

Arst kutsus ta uuesti kontrolli ühe kuu pärast kui valu jätkub. Naine külastas seda arsti nii 2009. aasta detsembris kui ka 2010. aasta jaanuaris.

2010. aasta veebruaris vahetas naine arsti ning siis pandi talle vähidiagnoos. Hoolimata pärast mitut aastat kestnud ravi naine suri.

Arst sõnas meditsiinikontrolli nõukogule, et ta unustas röntgenuuringu ja selle abil paljastunud kasvaja.

«See arst ei suutnud diagnoosi isegi oma dokumentidest välja lugeda, veel vähem patsienti nõustada. Tulemuseks on äärmuslik lohakus, mis nõudis inimelu,» seisis komisjoni teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles