Ingrid Peek ja Igor Volke veedavad õhtu Katusekinos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Volke ja Ingrid Peek
Igor Volke ja Ingrid Peek Foto: Riina Varol

Esmaspäeva 25. augusti õhtul linastub linna parima vaatega vabaõhukino Katusekino ja Raadio 2 populaarse saatesarja «Hallo, Kosmos!» koostöös Patricio Guzmáni hinnatud meistriteos «Nostalgia de la Luz».

Enne filmiõhtut annab viimastest ilmaruumi vaatlustest ülevaate tuntud ufoloog Igor Volke ja kõlavad kosmilised helid DJ Ott Kelpman valikul. Filmi lõppedes saab taevalaotust uurida Martin Välliku teleskoobist.

«Nostalgia de la Luz» (Nostalgia for the Light, 2010) on Ladina-Ameerika ühe tuntuima dokumentalisti Patricio Guzmáni liigutav filmitaies, mis on samaaegselt personaalne, poliitiline ja filosoofiline, kuid siiski kerge ja pretensioonitu vaatamine.

Maailmakino meistriteos püüab Tšiili rahva valusa mineviku taustal leida vastuseid elu ja eksistentsi olulistele küsimustele ajast ja mälust. Haruldane filmipärl viib vaataja maailma kõige kuivemasse kohta – astronoomiliste vaatluste jaoks ideaalsesse Atacama kõrbe. Seal kohtuvad taevalikud ja maised otsingud, et mõtiskleda mineviku üle ja leida tähendust olevikule.

Guzmáni poeetiline šedööver on liigutav ja visuaalselt lummav. Viimaste aastate üks parimaid dokumentaalfilme, mis on saanud filmikriitikute portaalilt Rotten Tomatoes sajaprotsendilise heakskiidu ja valitud 2010. aasta Cannesi festivali võistlusprogrammi. Film linastub Katusekinos eesti- ja inglisekeelsete subtiitritega.

Neli dekaadi taevalaotuse müsteeriume uurinud Igor Volke on Eesti üks tuntumaid ufolooge, keda Katusekinos küsitleb viimaste aegade põnevate vaatluste kohta Raadio 2-e saatesarja «Hallo, Kosmos!» autor Ingrid Peek.

Martin Vällik on veebikeskkonna Skeptik.ee eestvedaja, kelle teleskoopide abil saab pärast filmi vaadelda kõrgetesse kaugustesse, kust võib hea ilma korral näha langevaid tähti, kaksiktähte Luiges ning Herkulese ja Andromeeda udukogusid.

Augustikuu viimane nädal on Katusekino viimane tegutsemisnädal Tallinna südames, Viru Keskuse IV korruse terrassil. Viiesaja-kohalise ainulaadse hiidekraaniga välikino tavapileti hind on 6 eurot, terrassil bokside broneerimisel 8 eurot.

Kava:

Kell 20.00 – DJ Ott Kelpman

Kell 21.00 – Ingrid Peek & Igor Volke viimaste vaatluste uudistest

Kell 22.00 – Patricio Guzmáni dokumentaalfilm «Nostalgia de la Luz»

Kell 23.30 – Matin Vällik, vaatlused teleskoobi abil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles