Võrumaal Sännas räägitakse teemal «On vaja tervet kogukonda, et kasvatada last»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimub Sännas Eesti ökokogukondade kokkutulek
Nädalavahetusel toimub Sännas Eesti ökokogukondade kokkutulek Foto: Facebook

Võrumaal Rõuge vallas Sänna Kultuurimõisas toimub 22. – 24. augustini Eesti ökokogukondade kokkutulek pealkirja all «Kogukondlik haridus – on vaja tervet kogukonda, et kasvatada last».

Kokkutulekul tõstatatakse teemad: Kuidas luua kogukonda ja toetada ühiselt uue põlvkonna kasvamist? Kuidas läheb Eestis sündivatel kogukondlikel lasteaedadel ja koolidel? Kuidas õpivad lapsed Leiutajate Külakoolis ja Portugali ökokülas? Mis on Gaia kool?

Seda ja kõike muud kuuleb Eesti ökokogukondade kaheksandal kokkutulekul Sänna Kultuurimõisas.

Korraldajad usuvad, et veidike pori teeb kõhule head, et ehedaim haridus võib sündida puu otsas ja elu keskel, et inimesed suudavad kokku tulla ja pakkuda oma lastele üheskoos tõeliselt avarat keskkonda arenguks ja kasvamiseks.

Peaesinejad on Juliane Eckmann ja Janos Valder Tamera Portugalist ökoküla koolist Escola da Esperanca (Lootuse kool). Sellest koolist lähemalt: http://www.escola-da-esperanca.org/

Lisaks jagatakse Sännas Euroopa ökokülade võrgustiku GEN Europe konverentsimuljed Zegg ökokülast Saksamaal. 

Kirsiks tordil on  loomade ja taimedega suhtlemise töötuba.

Ürituse korraldaja on MTÜ Eesti Ökokogukondade Ühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles