Võimas! Eesti film «Risttuules» linastub Toronto filmifestivalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kinodesse jõuab märtsi lõpus uus kodumaine mängufilm, režissöör Martti Helde «Risttuules», mis põhineb 1941. aasta juuniküüditamise sündmustel.
Eesti kinodesse jõuab märtsi lõpus uus kodumaine mängufilm, režissöör Martti Helde «Risttuules», mis põhineb 1941. aasta juuniküüditamise sündmustel. Foto: Promopilt

Režissöör Martti Helde mängufilm «Risttuules» rahvusvaheline esilinastus toimub septembri algul Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil (TIFF) - tegu on esimese Eesti mängufilmiga, mis on jõudnud selle festivali põhiprogrammi, vahendab Menu.

4.–14. septembrini toimuv 39. Toronto rahvusvaheline filmifestival kuulub A-klassi filmifestivalide hulka ning on Põhja-Ameerika kõige olulisem festival. Ühtlasi sillutab see suurfestival teed uutele Oscari auhinna nominentidele, selgitavad filmi «Risttuules» meeskonna liikmed.

Läinud nädalal avalikustati festivali kogu tänavune võistlusprogramm ning teiste hulgas jõuab sealse publiku ette ka Martti Helde mängufilm «Risttuules», mis linastub koos 55 teise filmiga festivali kaasaegse maailmakino alaprogrammis. Tegu on esimese Eesti mängufilmiga, mis jõudnud TIFFi põhiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles