Lahkunud on režissöör ja In Spe flöödimängija Peeter Brambat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Brambat 2008. aasta.
Peeter Brambat 2008. aasta. Foto: Toomas Huik

Meie hulgast on lahkunud silmapaistev kultuuriinimene, režissöör, Kinoliidu endine esimees ja kollektiivi In Spe flöödimängija Peeter Brambat.

Menu kirjutab ülevaatlikult mege tegemistest tema elu vältel nii:

Peeter Brambat sündis 31. detsembril 1954. aastal Tallinnas. Elutee viis merekooli, mille ta lõpetas 1973. aastal. Muusikat õppis mees Georg Otsa nimelises muusikakoolis, 1986. aastal lõpetas ta Tallinna Riikliku Konservatooriumi.

Aastatel 1980-1996 töötas Peeter Brambat Eesti Televisioonis režissööri assistendina ning muusika- ja kunstisaadete režissöörina. 1994. aastal lõi ta oma stuudio AD Oculos Film. Selles stuudios valmis ka suurem osa tema dokumentaalfilmidest.

Peeter Brambat mängis ansamblis In Spe flööti. Samuti lõi ta flöödimänguga kaasa ETV muusikasaadete režissööride ansamblis Con Amores B.

2008. aastal sai Peeter Brambatist Eesti Kinoliidu juhatuse esimees.

Peeter Brambati käe all valminud filmide hulka kuuluvad teiste hulgas näiteks «Kosmos 68» ja «Ehituskunstnik Toomas Rein» ja «Maile Grünbergi värvilised maailmad».

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles