Sinead O'Connor: vaimseid haigusi põdevaid inimesi peetakse saastaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinead O'Connor
Sinead O'Connor Foto: SCANPIX

Iirimaa laulja Sinead O´Connor loodab, et USA komöödianäitleja Robin Williamis surm muudab suhtumist vaimseid haigusi põdevatesse inimestesse.

Williamsi abikaasa susan Schneider paljastas, et ta mehel oli depressioon ning varajases staadiumis Parkinsoni tõbi, edastab news.sky.com.

«Tunnen Robin Williamsi kaotuse puhul ta perele kaasa. Samas loodan, et ta surm paneb inimesi mõne vaimse haiguse all kannatavate inimeste sildistamisest loobuma. Seni peetakse psüühiliste haiguste käes kannatajaid saastaks,» lausus staar.

O´Connor on ka ise depressiooni küüsis olnud ning ka enesetapukatse teinud. Lauljanna sõnul saab ta oma kogemuste tõttu hästi aru neist inimestest, kellel on vaimsed haigused.

Ta lisas, et eriti meeldib meedial sildistada depressiooni käes vaevlevaid noori naisi ning tõi näiteks näitleja Amanda Bynesi ja laulja Britney Spearsi.

Bynesil oli möödunud aastal politseiga mitu kokkupõrget ning ta sai erapsühhiaatriakliinikus ravi. Spears aga on saanud maailmakuulsaks oma kummaliste etteastete, väljaütlemiste ja alkoholismiraviga.

«Kui inimene tunnistab, et tal on vaimse tervise häired või isegi haigus, siis suhtumine temasse muutub. Teda hakatakse kohtlema nagu kõntsa,» selgitas O´Connor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles