Naine avalikustas, et Robin Williams põdes Parkinsoni tõbe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Williams  ja ta naine Susan Schneider
Robin Williams ja ta naine Susan Schneider Foto: SCANPIX

Robin Williamsi abikaasa Susan Schneider avalikustas, et näitleja põdes Parkinsoni tõbe.

63-aastane Williams sooritas enesetapu esmaspäeval, kirjutab Huffington Post. Schneider rõhutas oma avalduses, et mees ei olnud taas alkoholi kuritarvitama hakanud.

«Robin veetis suure osa elust teisi aidates. Laval, filmis või televisioonis miljonite meelt lahutades, rindel sõdureid lõbustades või haiget last lohutades soovis Robin, et me naeraksime ja kardaksime vähem,» kirjutas Schneider.

«Pärast tema surma oleme me kõik, kes Robinit armastasime, leidnud lohutust suurest kaastundetulvast inimeste poolt, kelle elusid ta mõjutas. Tema suurim pärand peale tema kolme lapse on rõõm, mida ta teistele pakkus - eriti neile, kes võitlesid raskeid isiklikke võitlusi.»

«Robini kainus oli rikkumatu ja ta oli vapper, võideldes oma lahinguid depressiooni, ärevuse ja Parkinsoni tõve varajaste ilmingutega, millest ta polnud veel valmis avalikkusele rääkima. Loodame, et Robini traagilise surma valguses leiavad teised inimesed jõu, et otsida hoolt ja tuge, mida nad vajavad mistahes raskustega silmitsi olles ja et nad oleks vähem hirmul,» sõnas naine.

Parkinsoni tõbi on degeneratiivne kesknärvisüsteemi haigus, mis sageli kahjustab liigutus- ja kõnevõimet. Parkinsoni tõve iseloomulikeks tunnusteks on lihaste kangestus, värinad, liigutuste aeglustumine ja raskeimatel juhtudel liigutamisvõime kaotus. Teisesed sümptomid võivad sisaldada kognitiivseid häireid ja keelelisi probleeme. Parkinsoni tõbi on krooniline ja progresseeruv. Parkinsoni tõbi ei ole iseenesest eluohtlik haigus, aga enamasti muutub ta aja jooksul järjest raskemaks. Patsientide keskmine eluiga on lühem kui inimestel, kellel seda haigust pole, kuna võib põhjustada komplikatsioone nagu lämbumine, kopsupõletik või eluohtlikud kukkumised. (Wikipedia)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles