Evelin Ilves aitab valida Silmapaistvaid Noori Eestlasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgid Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves laulupeol. Evelin oli üll tõmmanud Viljandimaa uhked rahvarõivad.
Mulgid Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves laulupeol. Evelin oli üll tõmmanud Viljandimaa uhked rahvarõivad. Foto: Viktor Burkivski

Evelin Ilves aitab teist aastat järjest valida Silmapaistvaid Noori Eestlasi. Igaaastase programmi eesmärgiks on leida ja tunnustada noori inimesi, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning kes algatavad positiivseid muutusi. Programmi viib läbi ja noori tunnustab Eesti Ettevõtlike Noorte Koda. Lisaks presidendi abikaasale kuuluvad sellel aastal žüriisse veel Eerik-Niiles Kross, Alar Kolk, Kaido Höövelson, Meelis Mandel, Ando Kiviberg, Andres Arrak, Jaan Tammsalu, Kristiina Treial ja Kristjan Täht.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda tunnustab 2014. aastal Silmapaistvaid Noori Eestlasi juba 16. korda. Kandidaatide esitamine toimus 15. juunini. Programmi korraldaja Eesti Ettevõtlike Noorte Koja eesmärgiks on noori tunnustades tõstaau sisse sotsiaalselt vastutustundlikud liidrid ühiskonnas, kes motiveerivad oma tegevusega ka teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ja ühiskondlikku vastutustundlikkuse poole.

Traditsiooniliselt aitab esitatud kandidaate hinnata ja kolme laureaati valida kümneliikmeline žürii, mis koosneb erinevate valdkondade silmapaistvatest esindajatest. Sel aastal aitavad laureaate valida presidendi abikaasa Evelin Ilves, poliitik ja julgeolekunõunik Eerik-Niiles Kross, Euroopa Innovatsiooni Akadeemia president Alar Kolk, endine sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson, Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Äripäeva peatoimetaja ja Eesti Ajalehtede Liidu nõukogu liige Meelis Mandel, majanduspublitsist ja Eesti Rahva Muuseumi turundusjuht Andres Arrak, Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu, SA Kiusamine Vastu nõukogu esimees Kristiina Treial ning Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Kristjan Täht. Kaks žüriiliiget – Kaido Höövelson ja Alar Kolk – on varem ise tunnustatud Silmapaistvateks Noorteks Eestlasteks (vastavalt 2009. ja 2012. aastal).

Žürii hindab kandidaate augustikuu lõpuni. Žürii otsuse järel toimub laureaatide tunnustamine 20. septembril pidulikul auhinnatseremoonial Viljandi Pärimusmuusikaaidas. Auhinnatseremoonia ja sellele järgnev gala õhtusöök toimuvad Eesti Ettevõtlike Noorte Koja Aastakonverentsi raames. Laureaate aitavad tunnustada Auto 100 Tallinn ja Škoda ning Hansacolor. Laureaadid esitab Eesti Ettevõtlike Noorte Koda edasi rahvusvahelise JCI TOYP World (The Outstanding Young Person of the World) auhinna kandidaatideks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles