Džihadisti poeg poseeris koos äraraiutud peaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia päritolu džihadisti poeg poseerimas Süüria sõduri peaga
Austraalia päritolu džihadisti poeg poseerimas Süüria sõduri peaga Foto: twitter

Süüria islamiäärmulasest võitleja pani Twitterisse pildi, millel ta poeg poseerib koos äraraiutud peaga.

Austraalia peaminister Tony Abbott mõistis barbaarse foto hukka, edastab metro.co.uk.

Foto riputas sotsiaalmeediasse Austraaliast Sydneyst pärit Khaled Sharrouf, kes läks Lähis-Itta ning liitus seal tegutsevate džihadistidega.

Fotol on mehe üheksa-aastane poeg, kes hoiab käes Süüria armee sõduri pead. Pilt kannab pealkirja «See on minu poeg!»

Twitter sulges hiljem Khaled Sharroufi konto, kuna ta postitas sinna sõnumeid ja fotosid, millega reklaamis äärmusislamistlikku grupeeringut ISILit ja nende loodud kalifaati Iraagis ja Süürias.

Twitteris levis varem veel üks foto, millel on Sharoufi näha poseerimas koos kolme pojaga kalifaadi lipu juures. Nii isal kui poegadel on seljas militaarrõivad.

Austraalia peaministri sõnul näitavad need fotod islamiriigi võitlejate brutaalsust.

«Varasem Iraagi ja Levanti Islamiriik, nüüdse nimega ainult Islamiriik on ei ole vaid terroristlik grupeering, vaid terve terroristide armee. Nende laienemine võib kaasa tuua seninägematud probleemid,» sõnas Abbott.

Sharrouf oli nende üheksa isiku hulgas, keda Austraalias süüdistati pommide valmistamises ning terrorirünnaku plaanimises Sydneys ja Melbourne`is 2007. aastal.

Ta mõisteti terrorismis süüdi ning saadeti 2009. aastal neljaks aastaks trellide taha.

Tal oli keelatud Austraaliast lahkuda, kuid ta õnnetus see möödunud aastal venna passi abil. Temaga läksid kaasa ta naine ja kolm poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles