Põhja-Korea avaldab «õige» inimõigusraporti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas, et avaldab õige inimõiguste raporti, millel ei ole mitte midagi tegemist selle riigi vaenlaste levitatavate valedega põhjakorealaste inimõiguste kohta.

ÜRO avaldas veebruaris mahuka raporti, mille kohaselt selles kinnises totalitaarses riigis pannakse toime inimõiguste rikkumisi, mille saab liigitada inimkonnavastasteks kuritegudeks, edastab AFP.

Raportis seisab, et Põhja-Koreas kasutatakse ebasoovitavast elemendist vabanemiseks mõrvu, piinamist ja vangilaagritesse sulgemist.

Põhja-Korea kommenteeris siis, et tegemist on USA ja tema käsilaste koostatud valeliku raportiga.

«Põhja-Korea avaldab õige raporti oma riigi inimõigusolukorrast ja näitab, et riik on teel õnneliku tuleviku suunas,» teatasid Põhja-Korea võimuesindajad.

Põhja-Korea ei ole oma inimõigusraporti avaldamise kuupäeva teatanud, kuid meedia andmetel peaks see ilmuma lähimal ajal.

Põhja-Koreas on juba aastakümneid olnud võimul Kimide dünastia. Praeguseks juhiks on Põhja-Korea asutaja Kim Il-sungi pojapoeg Kim Jong-un, kes põhijoontes on jätkanud oma isa ja vanaisa diktaatorlikku  juhtimist ja poliitikat.

Teistimõtlejad ja riigile kahjulikuks peetavad isikud kõrvaldatakse. Isegi Kimide pere sees on ette tulnud inimõiguste rikkumisi ning tapmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles