Müütiline El Chupacabra tegutseb jälle?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müütiline El Chupacabra?
Müütiline El Chupacabra? Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis Fort Hoodis elav farmer nägi sel nädalal oma heinaküünis kummalise välimusega looma.

Kohale kutsutud politsei ja loomakaitse tabas kummalise karvutu olendi ning lasi ta maha, kirjutab Live Science.

Kohalike arvates oli tegemist müütilise  verd imeva El Chupacabraga. Loomale tehti laboris DNA-analüüs, mille tulemusi oodatakse.

Esmased andmed El Chupakabra ilmumise kohta pärinevad 1995. aastast ja Puerto Ricost.

Nüüdseks on mitmel korral jõudnud ajakirjandusse juhtumid kummalisest, inetust ja karvadeta olendist. Naljaninade sõnul meeldivat olendile eriti Texas, sest seal on teda nähtud rohkem kui kuskil mujal.

2004. aastal nägi üks Texase põllupidaja oma maalapil halli värvi karvutut olendit marju söömas. Ta lasi looma maha. Loomaarsti uuring ja geenitestid näitasid, et tegemist oli siiski mingi haiguse käes kannatanud segaverelise koeraga.

Kõige enam kõmu tekitanud El Chupacabra leiti Texasest 2007. aastal. Ka see loom tabati. DNA-test näitas, et tegemist oli pooleldi kojoti, pooleldi hundi ja pooleldi koeraga.

2009. aasta juulis nähti aga kojoti sarnast looma, kuid tema karv ei olnud hele, vaid šokolaadikarva ning nägu täiesti karvadeta. Ka siis arvati, et müütiline vereimeja ilmutas end jälle.

Selle aasta jaanuaris aga leidsid Texases Fort Worthis asuva golfiväljaku töötajad mõistatusliku looma surnukeha. Looma kirjeldati kui väga inetut ja karvutut. Leidu uuris siis Texase loodusparkide bioloog, kes tegi kindlaks, et see loom oli karvadest ilma jäänud pesukaru.

Arvatakse, et enamjaolt on El Chupacabrade puhul tegemist koerlaste sugukonna esindajatega, kes on mõni haigus või geenimutatsioon

Hispaaniakeelne sõna «El Chupacabra» tähistab müütilist kahejalgset vampiirolendit, kes koduloomade verd imeb.

Viimastel aastatel on see nimetus laienenud paljudele kummalistele, karvututele ja inetutele loomadele, kelle identifitseerimine on kas raskendatud või võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles