Puhkus šveitsi moodi: rendi suveks lehm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
280 euro eest pakub šveitsi farmer Michel Izoz terveks suveks lehmi rendile.
280 euro eest pakub šveitsi farmer Michel Izoz terveks suveks lehmi rendile. Foto: AFP

Šveitsis La Lecherette'is elava farmer Michel Izozi viis aastat tagasi loodud  Mavachamoi-nimeline lehmade rendile võtmist pakkuv teenus on linnaelanike seas on muutunud väga populaarseksning julgustanud ka teisi šveitsi farmereid oma lehmi suveks «adopteerima».

Izoz pakkus rendile kokku 20 lehma, kellest vaid Ilda, Rosette, Tola, Ursula, Usine ja Quenele on veel ilma rendiperemeheta, kirjutas agentuur AFP.Ülejäänud on võetud rendile parimal juhul kogu suveks. Eriti populaarsed on sarvilised lehmad.

Izozi büroo töötab nagu pruutide vahendamise kontor, huvilised võivad endale meelepärase lehma valida välja farmeri koduleheküljel www.mavachamoi.ch eksponeeritavate fotode abil, mis kujutavad lehmi kaunitel alpiaasadel rahulikult rohtu söömas.

280 euro suuruse tasu eest võib igaüks rentida endale lehma terveks suveks, selle aja jooksul võivad nad looma külastada nii sageli kui seda ise soovivad. Lehma suveks rendile võtmine pole siiski mingi niisama ilutsemine, sest Izoz soovib, et rentijad kogeksid tõelist maaelu.

Ta nõuab klientidelt, et need teeksid farmis vähemalt neli tundi tööd, näiteks lõhuksid puid või osaleksid juustuvalmistamise protsessis.

«See paneb mu poja sageli naerma,» kirjeldas farmer Esther Ginier, kui innukalt teevad linlased käteosavust nõudvaid maatöid. Tema pakub rendile 16 lehma oma farmis La Comballaz’es. «Enamik on üllatunud, kui raske võib maatöö olla nendes idüllilistel mägistel karjamaadel, kus nad seni olid harjunud nädalalõppudel matkamas käima,» ütles farmis töötav Katherine Bolay.

«Lapsed avastavad Šveitsi, saades teada, mil viisil piim kauplustesse jõuab, » lisas ta.

«Lapsevanemad tulevad farmi omaenese lapsepõlve meenutama. Sageli ostavad nad farmisaadusi koju kaasa,» ütles Bolay.

Ühes Genfi pangas IT-arendajana töötav Claude Kobler adopteeeris Sirene-nimelise lehma juba 2007.aastal. Tema sõnul on farmis töötamine õnnelikuks võimaluseks näha teistsugust maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles