Pärnu taevas on üheksa päeva langevarjurite päralt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Laupäeval algab Pärnu lennuväljal Eesti langevarjuklubi korraldatav spordilaager “Parasummer 2010”, mis pakub meelelahutust pealtvaatajatelegi.

Eesti langevarjuklubi presidendi Maie Taltsi andmeil osaleb “Parasummeril” enam kui sada langevarjurit seitsmest riigist. Kogenuim neist on Moskvas elav Stephan Lipp, kelle arvel on üle  14 600 hüppe. Kaugeim külaline sõitis kohale Austraaliast.

Üheksa päeva jooksul hüpatakse Pärnu lennuväljal hommikul kümnest õhtul kaheksani, huvilistele pakutakse tandemhüpet ehk instruktoriga koos hüppamise võimalust.  

“See pole otseselt avalik üritus, kuid loomulikult on huvilised oodatud vaatama. Kes soovib tandemit hüpata, saab kohapeal koolituse ja instruktoriga taevasse,” rääkis Talts. Tõsi, seda küll raha eest.

Homme ja ülehomme üritavad langevarjurid lennuvälja kohal püstitada Eesti rekordi, kui 23 hüppajat proovivad vabalangemises moodustada taevas kujundi.

Klubi presidendi kinnitusel näeb seda selge ilmaga kaugemaltki, kuid lennuväljal jagavad kogenud langevarjurid uudistajatele rekordipüstitusel kommentaare. Kehtiv 17 inimese osalusel sündinud tippmark pärineb 2008. aastast.

Samuti toimub laagri raames koostöös firmaga Bon Bon pesupäev, kui naislangevarjurid liuglevad taevast alla napis pesus.

“Linnarahvale huvitavaim on ilmselt 24. juuli, kui kell 13 maandub Pärnu rannas Sunseti läheduses kolm lennukitäit varjureid,” arvas Talts. Maandumisala piiratakse ja sellel päeval peavad rannalised arvestama, et igale poole päevituslina maha panna ei saa. Hüpetele järgneb Red Bulli trikilendurite etendus, milletaolist Eestis varem korraldatud pole.

“Parasummer” toimus Pärnus viimati 2005. aastal. “Vahepeal polnud meil lennukit ja 2006. aasta üritus jäi ära. Siis kolisime klubitegevusega Raplasse, ostsime lennuki ja viimased aastad oleme “Parasummerit” seal korraldanud,” selgitas Talts.

Siiski loodab Talts, et langevarjurite laager saab taas suvise Pärnu traditsiooniliseks sündmuseks, sest klubi liikmed soovivad vaheldust ja siin on turistide näol rohkem kaasaelajaid. “Tahame igal suvel vähemalt nädala Pärnus veeta,” kinnitas president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles