Video: Texase tulistamises ellujäänud tüdruku esinemine avaldas J.K. Rowlingule muljet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassidy Stay
Cassidy Stay Foto: SCANPIX

Menukate «Harry Potteri» raamatute autor J. K. Rowling kirjutas kirja USA tüdrukule Cassidy Stayle, kes jäi möödunud kuul Texases aset leidnud tulistamises ellu.

Tüdruku vanemad ning vennad ja õed hukkusid, kirjutab Daily Mail.

15-aastane Stay pääses 12. juuli intsidendist eluga, kuna teeskles surnut ja tulistaja ei puutunud teda enam. Tüdrukul oli kuulihaav peas ja käes.  

Cassidy Stay esines lähedaste mälestusüritusel tsiteerides filmitegelast Albus Dumbledore´i ütlust Potteri filmist «The Prisoner Of Azkaban».

«Õnne võib leida ka kõige pimedamal ajal, selleks tuleb vaid õnnelik olla,» lausus tüdruk.

J.K. Rowlingit liigutas Cassidy kõne ja ta kirjutas tüdrukule südamliku kirja.  Kirjale oli lisatud vastuvõtukiri Harry Potteri nõiakooli Hogwartsi, nimekiri koolitarvetest ning kirjaniku autogrammiga raamat.

«Kinnitame, et J.K. Rowling kontakteerus Cassidy Stayga. Kirja sisu on privaatne,» teatas kirjaniku esindaja.

Kui ajakirjanikud küsisid, kas kirjanik ja Cassidy ka kohtuvad, vastas esindaja, et ta ei kommenteeri seda, kuid Rowling peab tüdruku lugu imeliseks.

«Mu ema, isa, Bryan, Emily, Becca ja Zach on nüüd palju paremas kohas ja ühel päeval me kohtume uuesti. Püüan olla tugev,» lausus tüdruk.

Harry Potteri mentorit Dumbledore´i mängis filmis Briti näitleja Michael Gambon. Stenarist Steve Kloves oli see, kes talle nüüd kuulsaks saanud lause suhu pani.

Pärast seda kui Cassidi Stay kaotas oma pere on heategevusliku annetusega kogutud talle rohkem kui 390 000 dollarit, et ta saaks oma õpinguid jätkata.

Cassidi Stay kaotas tulistamises oma 34-aastase ema Katie Stay, 39-aastase isa Stephen Stay, 14-aastase venna Bryan Stay, üheksa-aastase õe Emily Stay, seitsmese õe Becca Stay ja nelja-aastase venna Zach Stay.

Mõrvas kahtlustatuna peeti kinni ja anti kohtu alla 33-aastane Ronald Haskell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles