Vaskoksiidi sisaldav padjapüür aitab kortse vähendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaskoksiidi sisaldav padjapüür aitab kortse vähendada
Vaskoksiidi sisaldav padjapüür aitab kortse vähendada Foto: AFP / Scanpix

USA firma Cupron lõi kortse vähendava padjapüüri.

Teadlaste kinnitusel vähenevad kortsud vaskoksiidi sisaldava padjapüüri kasutamisel juba nelja nädalaga, kirjutab Sciencedaily.com.

Cupron koostöös teadlastega viis dermatoloogide valvsa pilgu all läbi nelja nädala pikkuse katse, mille jooksul 57 vabatahtlikku uusi padjapüüre katsetasid.

Kontrollgrupile anti tavalised, puuvillasest materjalist padjapüüridega padjad.

Tulemused näitasid, et katsealustel, kes magasid vaskoksiidi sisaldavate padjapüüridega, olid näo- ja kaelakortsud märgatavalt vähenenud.

«Vaskoksiid aitab näolihastel lõdvestuda ja töötab kollageeni põhimõttel. Katse näitas, et selle ainega padjapüür mõjub nii sügavamatele kui ka naha pinnal olevatele kortsudele,» selgitas uuringu läbi viinud firma Cupron asutaja Jeffrey Gabbay.

Gabbay jätkas, et naha niiskus aitab kaasa padjapüüris sisalduvate vaseioonide eraldumisele, need omakorda aga mõjutavad naharakkude uuenemist.

Cuproni firma toodab lisaks vaskoksiidi sisaldavatele padjapüüridele ka samal põhimõttel toimivaid kindaid ja silmakaitseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles